Vés al contingut

Reactiu: diferència entre les revisions

1.124 octets eliminats ,  fa 6 anys
m (Revertides les edicions de 81.33.226.215 (discussió) a l'última versió de Paucabot)
 
==Reactiu limitant==
aiiiiii xiuengaa ai vits tu baba súriaa brooo
El '''reactiu limitant''' és aquell que en una [[reacció química]] (on existeixen [[reactiu]]s i [[Producte químic|producte]]s), s'acaba abans i determina la quantitat de producte o productes obtinguts. La reacció depèn del reactiu limitant, doncs, segons la [[llei de les proporcions definides]], els altres reactius no reaccionaran quan un s'hagi acabat.
 
Quan s'ha igualat una equació, els coeficients representen el nombre d'[[àtoms]] de cada [[Element químic|element]] en els [[reactiu]]s i en els [[Producte químic|producte]]s. També representen el nombre de [[molècules]] i de [[mol]]s de reactius i productes.
 
Quan una equació està ajustada, l'[[estequiometria]] s'empra per a saber els [[mol]]s d'un producte obtinguts a partir d'un nombre conegut de mols d'un reactiu. La relació de mols entre reactiu i producte s'obté de l'equació ajustada. De vegades es creu equivocadament que en les reaccions s'utilitzen sempre les quantitats exactes de reactius. No obstant això, en la pràctica, el normal sol ser que s'utilitzi un excés d'un o més reactius, per aconseguir que reaccioni la major quantitat possible del reactiu en menor quantitat.
 
 
Usuari anònim