Mbabane: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m Correcció: coordenades
Cap resum de modificació
Línia 1: Línia 1:
[[Fitxer:LocationMbabane.png|thumb|right|Situació de Mbabane a Swazilàndia]]
[[Fitxer:LocationMbabane.png|thumb|right|Situació de Mbabane a Swazilàndia]]
'''Mbabane''' és la [[capital]] de [[Swazilàndia]]. Està situada a l'aiguabarreig dels rius Mbabane i Polinjane, afluent seu, a les muntanyes Mdimba, a 26° 19′ S i 31° 8′ E. El [[2003]] tenia una població d'uns 70.000 habitants, majoritàriament de llengua [[swazi]], tot i que l'[[anglès]] hi està bastant estès. Les temperatures mitjanes són de 15 °C al juliol i de 22 °C al gener.
'''Mbabane''' és la [[capital]] de [[Swazilàndia]]. Està situada a l'aiguabarreig dels rius Mbabane i Polinjane, afluent seu, a les muntanyes Mdimba, a 26° 19′ S i 31° 8′ E. El [[2003]] tenia una població d'uns 70.000 habitants, majoritàriament de llengua [[swazi]], tot i que l'[[anglès]] hi està bastant estès. Les temperatures mitjanes són de 15°C al juliol i de 22°C al gener.


La ciutat va créixer arran del trasllat de la capitalitat administrativa des de [[Manzini]] el [[1902]]. És el principal centre comercial de la regió, amb mines d'[[estany (element)|estany]] i [[ferro]] a la rodalia. Mbabane, com la resta de Swazilàndia, viu principalment del [[turisme]] i de les exportacions de [[sucre]].
La ciutat va créixer arran del trasllat de la capitalitat administrativa des de [[Manzini]], el [[1902]]. És el principal centre comercial de la regió, amb mines d'[[estany (element)|estany]] i [[ferro]] a la rodalia. Mbabane, com la resta de Swazilàndia, viu principalment del [[turisme]] i de les exportacions de [[sucre]].


El pas fronterer amb [[Sud-àfrica]] més proper a Mbabane és el de Ngwenya-Oshoek.
El pas fronterer amb [[Sud-àfrica]] més proper a Mbabane és el de Ngwenya-Oshoek.

Revisió del 15:30, 24 oct 2015

Situació de Mbabane a Swazilàndia

Mbabane és la capital de Swazilàndia. Està situada a l'aiguabarreig dels rius Mbabane i Polinjane, afluent seu, a les muntanyes Mdimba, a 26° 19′ S i 31° 8′ E. El 2003 tenia una població d'uns 70.000 habitants, majoritàriament de llengua swazi, tot i que l'anglès hi està bastant estès. Les temperatures mitjanes són de 15°C al juliol i de 22°C al gener.

La ciutat va créixer arran del trasllat de la capitalitat administrativa des de Manzini, el 1902. És el principal centre comercial de la regió, amb mines d'estany i ferro a la rodalia. Mbabane, com la resta de Swazilàndia, viu principalment del turisme i de les exportacions de sucre.

El pas fronterer amb Sud-àfrica més proper a Mbabane és el de Ngwenya-Oshoek.

La ciutat està agermanada amb Fort Worth (Texas, EUA).

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Mbabane

Plantilla:Cal coor Àfrica