Susanna Griso i Raventós: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Cap resum de modificació
Enllaç a la pàgina de wikipedia Cugat.cat
Línia 13: Línia 13:
El seu pare treballava en la indústria tèxtil de Martorell i la seva mare és membre d'una família de viticultors de [[Sant Sadurní d'Anoia]], que es dediquen al [[Cava (beguda)|cava]].
El seu pare treballava en la indústria tèxtil de Martorell i la seva mare és membre d'una família de viticultors de [[Sant Sadurní d'Anoia]], que es dediquen al [[Cava (beguda)|cava]].


Quan va acabar els estudis de batxillerat volia estudiar la carrera de [[psicologia]], la qual canviaria per la de [[periodisme]]. Es llicencià en periodisme per la [[Universitat Autònoma de Barcelona]] i va realitzar les seves primers pràctiques com a periodista a [[Cugat.cat|Ràdio Sant Cugat]], fet que li va permetre adquirir l'experiència necessària per, posteriorment, entrar a treballar a [[Catalunya Ràdio]] l'any 1992, on fou designada per a treballar en les seccions d'economia i després d'esports. A l'any següent presentà a [[TV3]] l'espai de ''[[Tres senyores i un senyor]]''. El 1995 formaria part de l'equip d'informatius de telenotícies, llavors també faria el programa especial "Resum de l'any".
Quan va acabar els estudis de batxillerat volia estudiar la carrera de [[psicologia]], la qual canviaria per la de [[periodisme]].
Es llicencià en periodisme per la [[Universitat Autònoma de Barcelona]] el 1992 i entrà a treballar a [[Catalunya Ràdio]] on fou designada per a treballar en les seccions d'economia i després d'esports. A l'any següent presentà a [[TV3]] l'espai de ''[[Tres senyores i un senyor]]''. El 1995 formaria part de l'equip d'informatius de telenotícies, llavors també faria el programa especial "Resum de l'any".


Seduïts per la seva forma d'informar, [[TVE]] de [[Catalunya]] la contractaren per a presentar els informatius del migdia.
Seduïts per la seva forma d'informar, [[TVE]] de [[Catalunya]] la contractaren per a presentar els informatius del migdia.

Revisió del 11:47, 4 nov 2015

Infotaula de personaSusanna Griso
Fitxer:Griso340.jpg
Biografia
Naixement(ca) Susanna Griso i Raventós Modifica el valor a Wikidata
8 octubre 1969 Modifica el valor a Wikidata (54 anys)
Barcelona Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
Grup ètnicRaça mediterrània Modifica el valor a Wikidata
FormacióFacultat de Ciències de la Comunicació - llicenciatura en periodisme (1987–1991) Modifica el valor a Wikidata
Alçada177,5 cm Modifica el valor a Wikidata
Color dels ullsColor cafè Modifica el valor a Wikidata
Color de cabellsRos Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióperiodista, presentadora de notícies, presentadora de televisió, locutora Modifica el valor a Wikidata
Activitat1991 Modifica el valor a Wikidata –
OcupadorAtresmedia (1998–)
Radiotelevisió Espanyola (1997–1998)
Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (1992–1997)
Ràdio Sant Cugat Modifica el valor a Wikidata

IMDB: nm1446961 TMDB.org: 2013152
Twitter (X): susannagriso Instagram: susannagrisooficial Modifica el valor a Wikidata

Susanna Griso i Raventós (Barcelona, 8 d'octubre de 1969) és una periodista i presentadora de televisió catalana.

El seu pare treballava en la indústria tèxtil de Martorell i la seva mare és membre d'una família de viticultors de Sant Sadurní d'Anoia, que es dediquen al cava.

Quan va acabar els estudis de batxillerat volia estudiar la carrera de psicologia, la qual canviaria per la de periodisme. Es llicencià en periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona i va realitzar les seves primers pràctiques com a periodista a Ràdio Sant Cugat, fet que li va permetre adquirir l'experiència necessària per, posteriorment, entrar a treballar a Catalunya Ràdio l'any 1992, on fou designada per a treballar en les seccions d'economia i després d'esports. A l'any següent presentà a TV3 l'espai de Tres senyores i un senyor. El 1995 formaria part de l'equip d'informatius de telenotícies, llavors també faria el programa especial "Resum de l'any".

Seduïts per la seva forma d'informar, TVE de Catalunya la contractaren per a presentar els informatius del migdia. En setembre de 1998 fou contractada pels informatius del canal A3 a Madrid. Fou encarregada durant una llarga temporada de presentar els informatius en la primera edició amb el conegut periodista, Matías Prats.

El gener de 2001 la passarien als informatius de Noticias 2 de la mateixa cadena de televisió. L'any següent, en tornar de vacances d'estiu formaria part dels informatius del matí. I un any més tard, treballaria amb Roberto Arce.

Des de l'11 de desembre de 2006 fins a l'actualitat, presenta el programa "Espejo Público" d'A3, que uneix les darreres notícies del dia amb debats i magazines amb reportatges.

Vida Personal

Va conèixer el seu marit, Carles Torras, un guionista i periodista, a Catalunya Ràdio; era un guionista habitual dels monòlegs d'Andreu Buenafuente. Torras ha treballat a la productora de Buenafuente, "El Terrat". El matrimoni té dos fills, Jan (2003) i Mireia (2004).

Premis

  • TP d'Or a la millor presentadora d'informatius (2003)
  • Premi Antena d'Or (2006)
  • Nominada als TP d'Or a la millor presentadora d'espectacles i varietats (2008).

Referències

Enllaços externs