Demokratische Partei Südtirol: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m Corregit: ia]]. Cap el 2008 la -> ia]]. Cap al 2008 la
m Correcció: símbol % sense espai
Línia 1: Línia 1:
'''Demokratische Partei Südtirol''' (DPS) és un [[partit polític]] [[Tirol del Sud|sudtirolès]] creat el [[1997]] d'inspiració liberal, considerat continuador del [[Sozialdemokratische Partei Südtirols]] i dirigit per [[Roland Girardi]].
'''Demokratische Partei Südtirol''' (DPS) és un [[partit polític]] [[Tirol del Sud|sudtirolès]] creat el [[1997]] d'inspiració liberal, considerat continuador del [[Sozialdemokratische Partei Südtirols]] i dirigit per [[Roland Girardi]].


A les [[eleccions regionals de Trentino-Tirol del Sud de 1998]] es presentà en coalició amb [[Moviment Polític Ladins]] i va obtenir el 3,6 % dels vits i un conseller (el ladí [[Carlo Willeit]]). A les [[eleccions regionals de Trentino-Tirol del Sud de 2003|eleccions de 2003]] va fer coalició amb els [[Verds del Tirol del Sud]] i va obtenir 3 consellers (però cap d'ells del DPS); a les [[eleccions legislatives italianes de 2006]] es presentà amb els Verds a la [[Cambra dels Diputats]] i amb [[l'Unione]] al [[Senat d'Itàlia]]. Cap al 2008 la major part dels seus militants s'havien unit als verds i el seu futur és incert.
A les [[eleccions regionals de Trentino-Tirol del Sud de 1998]] es presentà en coalició amb [[Moviment Polític Ladins]] i va obtenir el 3,6% dels vits i un conseller (el ladí [[Carlo Willeit]]). A les [[eleccions regionals de Trentino-Tirol del Sud de 2003|eleccions de 2003]] va fer coalició amb els [[Verds del Tirol del Sud]] i va obtenir 3 consellers (però cap d'ells del DPS); a les [[eleccions legislatives italianes de 2006]] es presentà amb els Verds a la [[Cambra dels Diputats]] i amb [[l'Unione]] al [[Senat d'Itàlia]]. Cap al 2008 la major part dels seus militants s'havien unit als verds i el seu futur és incert.


== Enllaços externs ==
== Enllaços externs ==

Revisió del 16:53, 14 nov 2015

Demokratische Partei Südtirol (DPS) és un partit polític sudtirolès creat el 1997 d'inspiració liberal, considerat continuador del Sozialdemokratische Partei Südtirols i dirigit per Roland Girardi.

A les eleccions regionals de Trentino-Tirol del Sud de 1998 es presentà en coalició amb Moviment Polític Ladins i va obtenir el 3,6% dels vits i un conseller (el ladí Carlo Willeit). A les eleccions de 2003 va fer coalició amb els Verds del Tirol del Sud i va obtenir 3 consellers (però cap d'ells del DPS); a les eleccions legislatives italianes de 2006 es presentà amb els Verds a la Cambra dels Diputats i amb l'Unione al Senat d'Itàlia. Cap al 2008 la major part dels seus militants s'havien unit als verds i el seu futur és incert.

Enllaços externs