Regió de la Màrmara: diferència entre les revisions

Contingut suprimit Contingut afegit
Línia 32: Línia 32:


== Geografia ==
== Geografia ==
Les [[Muntanyes Yildiz]] i l'[[Uludağ]] es troben a la Regió de la Màrmara. Les Illes a la Mar de Marmara són l'[[Illa de Màrmara]] i [[IIa de Avşa|Avşa]].
Les [[Muntanyes Yıldız]] i l'[[Uludağ]] es troben a la Regió de la Màrmara. Les Illes a la Mar de Marmara són l'[[Illa de Màrmara]] i [[IIa de Avşa|Avşa]].


== Enllaços externs ==
== Enllaços externs ==

Revisió del 16:13, 25 nov 2015

Regió de la Màrmara

La Regió de la Màrmara (Turc: Marmara Bölgesi ), amb una superfície de 67.000 km²;, és la més petita però a l'hora la més densament poblada de les set regions geogràfiques de Turquia. Representa aproximadament un 8,6% del territori nacional turc i aproximadament un 30% de la seva població.

L'existència d'aquesta regió va ser oficialitzada després del Congrés de Geografia de 1941 a Ankara i es divideix, geogràficament, en quatre parts regionals o àrees.

El seu nom es deriva de la Mar de Màrmara el qual, al seu torn, deriva de l'Illa de Màrmara. El nom Màrmara prové del grec antic μάρμαρον; (marmaron); aquest és el nom grec del marbre, un mineral força abundant a l'illa, motiu pel qual va rebre aquest nom.

Províncies

Províncies de la Regió de la Marmara

Geografia

Les Muntanyes Yıldız i l'Uludağ es troben a la Regió de la Màrmara. Les Illes a la Mar de Marmara són l'Illa de Màrmara i Avşa.

Enllaços externs

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Regió de la Màrmara