Federació Internacional d'Associacions Vexil·lològiques: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Robot posa data a plantilles de manteniment
m Robot treu puntuació penjada després de referències
Línia 42: Línia 42:


==Història==
==Història==
La FIAV és va organitzar provisionalment el 3 de setembre de 1967 en el II Congrés Internacional de Vexil·lologia celebrat a [[Rüschlikon]], [[Suïssa]], i es va crear oficialment el 7 de setembre de 1969<ref name="fiavconstitucio" />, al III Congrés Internacional de Vexil·lologia, celebrat a [[Boston]], [[Massachusetts]], [[Estats Units d'Amèrica]].
La FIAV és va organitzar provisionalment el 3 de setembre de 1967 en el II Congrés Internacional de Vexil·lologia celebrat a [[Rüschlikon]], [[Suïssa]], i es va crear oficialment el 7 de setembre de 1969,<ref name="fiavconstitucio" /> al III Congrés Internacional de Vexil·lologia, celebrat a [[Boston]], [[Massachusetts]], [[Estats Units d'Amèrica]].


==Govern==
==Govern==
El govern està format per una junta de tres persones composta per un president, un secretari general i un secretari general adjunt de Congressos. La Junta gestiona els temes d'actualitat de la FIAV i convoca les reunions biennals de l'Assemblea General, que se celebren durant cada Congrés Internacional de Vexil·lologia. L'Assemblea General de la FIAV es compon d'un delegat de cadascun un dels membres de laFIAV. L'Assemblea General elegeix la Junta i és responsable d'establir la política<ref name="fiavconstitucio" />.
El govern està format per una junta de tres persones composta per un president, un secretari general i un secretari general adjunt de Congressos. La Junta gestiona els temes d'actualitat de la FIAV i convoca les reunions biennals de l'Assemblea General, que se celebren durant cada Congrés Internacional de Vexil·lologia. L'Assemblea General de la FIAV es compon d'un delegat de cadascun un dels membres de laFIAV. L'Assemblea General elegeix la Junta i és responsable d'establir la política.<ref name="fiavconstitucio" />


==Bandera==
==Bandera==
La bandera de la FIAV va ser dissenyada inicialment per Klaes Sierksma i lleugerament modificada pel comitè organitzador del II Congrés Internacional de Vexil·lologia. El disseny fou presentat el 3 de setembre de 1967 i la seva descripció és: "En un camp blau, que s'estén horitzontalment des del pal, dues drisses grogues que formen dues llaçades entrellaçades". El color blau es defineix com a [[Pantone]] U293 i el color groc com a [[Pantone]] U123.
La bandera de la FIAV va ser dissenyada inicialment per Klaes Sierksma i lleugerament modificada pel comitè organitzador del II Congrés Internacional de Vexil·lologia. El disseny fou presentat el 3 de setembre de 1967 i la seva descripció és: "En un camp blau, que s'estén horitzontalment des del pal, dues drisses grogues que formen dues llaçades entrellaçades". El color blau es defineix com a [[Pantone]] U293 i el color groc com a [[Pantone]] U123.


Els tres oficials que formen la Junta també tenen assignada una bandera cadascun<ref name="fiavoficials">{{ref-web|url=http://fiav.org/current-officers/|consulta=6 novembre 2015|títol=Current Officers|editor=Fédération internationale des associations vexillologiques (FIAV)|llengua=anglès}}</ref>, dissenyades per William Crampton (president del 1993 al 1997). Totes les banderes FIAV es van modificar lleugerament el 2007 per la 20a Sessió de l'Assemblea General de la FIAV a Berlín.
Els tres oficials que formen la Junta també tenen assignada una bandera cadascun,<ref name="fiavoficials">{{ref-web|url=http://fiav.org/current-officers/|consulta=6 novembre 2015|títol=Current Officers|editor=Fédération internationale des associations vexillologiques (FIAV)|llengua=anglès}}</ref> dissenyades per William Crampton (president del 1993 al 1997). Totes les banderes FIAV es van modificar lleugerament el 2007 per la 20a Sessió de l'Assemblea General de la FIAV a Berlín.


==Publicacions==
==Publicacions==

Revisió del 04:42, 26 nov 2015

Infotaula d'organitzacióFederació Internacional d'Associacions Vexil·lològiques
(fr) Fédération internationale des associations vexillologiques Modifica el valor a Wikidata
Flag of FIAV (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
lang=ca
Modifica el valor a Wikidata
Dades
Nom curtFIAV Modifica el valor a Wikidata
Tipusvexillological society (en) Tradueix
organització paraigua Modifica el valor a Wikidata
Camp de treballvexil·lologia Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació7 setembre 1969
FundadorWhitney Smith Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Element explotat :
Governança corporativa
Seu

Lloc webwww.FIAV.org

La Federació Internacional d'Associacions Vexil·lològiques (FIAV) és una associació internacional d'associacions nacionals, regionals o multinacionals[3] dedicades a l'estudi de la vexil·lologia, i que ho defineix a l'article 2 del als seu estatut de contitució[1] com a: "... l'objectiu és la recerca vexil·lològica, que és la creació i el desenvolupament d'un cos de coneixements sobre banderes de tot tipus, les seves formes i funcions, i de teories i principis científics sobre la base d'aquest coneixement".

El seu nom oficial és Fédération Internationale des Associations Vexillologiques, en francès, el qual es tradueix als altres tres idiomes ofials de la següent manera, International Federation of Vexillological Associations en anglès, Internationale Föderation Vexillologischer Gesellschaften, en alemany i Federación Internacional de Asociaciones Vexilológicas en castellà.

Història

La FIAV és va organitzar provisionalment el 3 de setembre de 1967 en el II Congrés Internacional de Vexil·lologia celebrat a Rüschlikon, Suïssa, i es va crear oficialment el 7 de setembre de 1969,[1] al III Congrés Internacional de Vexil·lologia, celebrat a Boston, Massachusetts, Estats Units d'Amèrica.

Govern

El govern està format per una junta de tres persones composta per un president, un secretari general i un secretari general adjunt de Congressos. La Junta gestiona els temes d'actualitat de la FIAV i convoca les reunions biennals de l'Assemblea General, que se celebren durant cada Congrés Internacional de Vexil·lologia. L'Assemblea General de la FIAV es compon d'un delegat de cadascun un dels membres de laFIAV. L'Assemblea General elegeix la Junta i és responsable d'establir la política.[1]

Bandera

La bandera de la FIAV va ser dissenyada inicialment per Klaes Sierksma i lleugerament modificada pel comitè organitzador del II Congrés Internacional de Vexil·lologia. El disseny fou presentat el 3 de setembre de 1967 i la seva descripció és: "En un camp blau, que s'estén horitzontalment des del pal, dues drisses grogues que formen dues llaçades entrellaçades". El color blau es defineix com a Pantone U293 i el color groc com a Pantone U123.

Els tres oficials que formen la Junta també tenen assignada una bandera cadascun,[2] dissenyades per William Crampton (president del 1993 al 1997). Totes les banderes FIAV es van modificar lleugerament el 2007 per la 20a Sessió de l'Assemblea General de la FIAV a Berlín.

Publicacions

Publica un butlletí de notícies anomenat "Info-FIAV" (ISSN 1560-9979 impressió), que és una crònica dels assumptes interns de l'organització, com ara la constitució de la FIAV, una llista dels membres, i les actes de les sessions de l'Assemblea General. També reconeix "The Flag Bulletin" (ISSN 0015-3370)[4] com una revista per a la publicació d'articles científics en el camp de la vexil·lologia.

Referències

  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 1,4 «Constitution» (en anglès). Fédération internationale des associations vexillologiques (FIAV). [Consulta: 6 novembre 2015].
  2. 2,0 2,1 «Current Officers» (en anglès). Fédération internationale des associations vexillologiques (FIAV). [Consulta: 6 novembre 2015].
  3. 3,0 3,1 «Current members» (en anglès). Fédération internationale des associations vexillologiques (FIAV). [Consulta: 6 novembre 2015].
  4. «The Flag Bulletin - 0015-3370». MIAR 2015. [Consulta: 6 novembre 2015].

Enllaços externs