Autoconeixement: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m Bot: revertint edició pròpia sobre l'ordenament alfabètic de categories, projecte erroni. De revisió 15673057 a 14675480 de Flamenc. [s]
Línia 9: Línia 9:
[[es:Autoconocimiento]]
[[es:Autoconocimiento]]
[[sk:Sebapoznávanie]]
[[sk:Sebapoznávanie]]
[[Categoria:Articles amb interviquis locals]]

Revisió del 00:38, 18 des 2015

L'autoconeixement és un concepte psicològic que implica introspecció, definir la pròpia visió d'un mateix i determinar les característiques de la personalitat. Sovint adquireix connotacions espirituals, com en la meditació o els ensenyaments filòsofics inspirats per Sòcrates.

William James va afirmar que tota persona té un sentiment d'autopercepció (s'adona que existeix d'una determinada manera) que influeix en l'autoconcepte (la visió que es té d'un mateix). Aquest autoconcepte és un dels components de l'autoestima. L'autopercepció és un dels elements fonamentals de l'autoconeixement. L'autoconeixement implica definir-se en funció d'uns valors, uns gustos, unes virtuts i uns defectes i l'experiència prèvia. S'assoleix pensant en la pròpia vida. Ocupa un paper creixent en l'educació, ja que és una base per a altres aprenentatges. Alguns defensen que la droga pot ser un camí d'autoconeixement en alliberar l'inconscient. L'psicoanàlisi es basa en gran part en aconseguir l'autoconeixement del pacient, que verbalitza com és i què li passa com a primer pas per guarir-se de la seva malaltia.