GeoNames: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m
Línia 16: Línia 16:


== Referències ==
== Referències ==
{{Commonscat}}
{{Referències}}
<div class="references-small" id="cx65" data-source="65" data-cx-state="source" data-cx-weight="54" contenteditable="true" data-cx-draft="true">
<references /></div>


== Enllaços externs ==
== Enllaços externs ==
{{Commonscat}}
* http://www.geonames.org
* http://www.geonames.org



Revisió del 18:56, 28 des 2015

GeoNames és una base de dades geogràfica gratuïta i accessible a través d'Internet sota una llicència Creative Commons Reconeixement 3.0.

Base de dades i serveis d'Internet

La base de dades conté més de 8 milions de noms geogràfics que corresponen a més de 6,5 milions de llocs existents.[1] Aquests noms estan organitzats en 9 categories i 645 sub-categories. Dades com la latitud, la longitud, l'altitud, la població, la sub-divisió administrativa i el codi postal estan disponibles en diversos idiomes i per a cada ubicació.

La coordenades geogràfiques es basen en el sistema de coordenades WGS 84 (Sistema Geodèsic Mundial 1984).

La informació és d'accés lliure i gratuït a través d'una interfície d'Internet.[2] És possible trobar llocs sobre la base d'un codi postal o prop d'un lloc determinat i trobar enllaços a l'article de corresponent de la Wikipedia.

La interfície és de tipus Wiki i els usuaris poden agregar dades, millorar o corregir les dades.

Web d'Integració Semàntica

Cada característica en GeoNames està representada com un lloc de recursos identificats per un identificador URI estable. Aquest identificador URI proporciona accés, mitjançant la transferència d'informació, a un Wiki a la pàgina HTML o una descripció dels recursos RDF utilitzant el dialecte GeoNames.

Aquest dialecte descriu les propietats de la caràcters GeoNames utilitzant OWL. Les classes i els codis també es descriuen en l'idioma SKOS. A través de la URL dels articles Wikipedia enllaçats a la descripció RDF, les dades GeoNames es tornen a enllaçar a les dades DBpedia i altres dades RDF.

Referències

Enllaços externs

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: GeoNames