Soternes: diferència entre les revisions

Contingut suprimit Contingut afegit
m Elimino camp perque l'agafi de Wikidata al ser igual.
m Robot insereix {{Autoritat}}
Línia 60: Línia 60:


{{Barris de València}}
{{Barris de València}}
{{Autoritat}}


[[Categoria:Barris de València|Soternes]]
[[Categoria:Barris de València|Soternes]]

Revisió del 18:20, 1 gen 2016

Plantilla:Infotaula geografia políticaSoternes
Imatge

Localització
lang=ca Modifica el valor a Wikidata Map
 39° 28′ N, 0° 25′ O / 39.47°N,0.41°O / 39.47; -0.41
EstatEspanya
CCAAPaís Valencià
ProvínciaValència
ComarcaValència
Població humana
Població4.963 (2020) Modifica el valor a Wikidata (22.156,25 hab./km²)
Geografia
Superfície22,4 ha Modifica el valor a Wikidata
Limita amb
Creació1979 Modifica el valor a Wikidata
Identificador descriptiu
Codi postalValència 46014
Fus horari

Soternes és un barri de la ciutat de València, part del districte de l'Olivereta, a l'extrem occidental de la ciutat. És un barri molt petit, situat entre els barris de Nou Moles a l'est i la Fontsanta al sud. Al nord, limita amb el parc de la Capçalera, i a l'oest amb el municipi de Mislata; fita amb Nou Moles al carrer del Nou d'Octubre, que és part de la tercera ronda de circumval·lació de la ciutat. l'avinguda del Cid en marc el límit meridional.[1]

Història

El barri s'originà a partir d'una antiga partida rural, que al segle XVII pertanyia a Cerdan de Tallada, de manera que el caseriu va ser conegut també com el lloc de Cerdanet.[2] Amb la història d'aquest caseriu està íntimament relacionada l'ermita de Sant Miquel de Soternes, que actualment pertany al barri de La Llum.[2]

Elements importants

Ermita de Sant Miquel de Soternes, situada no obstant administrativament al barri de la Llum.

Entre els punts d'interès del barri hi ha el Museu d'Història de València, situat al carrer d'Archena, davall una plaça pública, i per tant, s'hi accedeix baixant a través d'unes escales. És curiós l'estructura del barri, que se situa a un pronunciat desnivell amb el riu; per arribar-hi cal baixar unes quantes escales. En efecte, el barri no té cap parc, sinó gaudeix del nou parc de la Capçalera a pocs metres al nord. També és interessant notar la manca de cap línia divisora natural entre aquest barri perifèric valencià i el municipi veí de Mislata. La fita es troba al petit carrer del camí vell de Xirivella. De fet, l'orografia del barri suggeriria que Soternes fóra més aviat un barri del segon, atés que els dos comparteixen fins i tot alguns carrers, com el carrer d'Alcàsser, vial principal del barri que s'estén per tot Mislata i forma una gran avinguda. L'avinguda ve del fet de soterrar les vies del metro, que hi passen a sota. També és confús el fet de trobar, al principi del barri, un rètol anunciant l'arribada a Mislata. A pocs metres d'aquest hi ha un gran escut coronat de pedra que anuncia l'entrada a València. Sembla, doncs, que Soternes rau entre els dos sense ser-hi ni a l'un ni a l'altre.

La població el 2008 fou de 5.249[3]

A causa de la seua reduïda grandària, el barri no té cap mena d'instal·lació esportiva o d'ensenyament.

Transport

Soternes disposa de bons accessos gràcies a l'avinguda de Tres Creus (tercera ronda) i l'avinguda del Cid (pista de Madrid), alhora que l'accés al centre de la ciutat s'efectua per la mateixa avinguda o el passeig de la Petxina, vorejant el Jardí de Túria.

El barri és servit per les línies 3, 7, 20, 29, 71, 81, 95 i el nitbús N4 de l'EMT de València, i té enllaç amb el metro a través de l'estació del Nou d'Octubre.

Referències

  1. Oficina d'estadística València
  2. 2,0 2,1 «Soternes». A: Gran Enciclopedia Temática de la Comunidad Valenciana. Editorial Prensa Valenciana, 2009. 
  3. Oficina d'estadística València

Enllaços externs

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Soternes