Egocentrisme: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m Robot afegeix: zh:自我中心主義
m Robot afegeix: pl:Egocentryzm
Línia 15: Línia 15:
[[nl:Egocentrisme]]
[[nl:Egocentrisme]]
[[no:Egosentrisme]]
[[no:Egosentrisme]]
[[pl:Egocentryzm]]
[[pt:Egocentrismo]]
[[pt:Egocentrismo]]
[[ru:Эгоцентризм]]
[[ru:Эгоцентризм]]

Revisió del 00:48, 23 nov 2007

Egocentrisme és un concepte utilitzat per Jean Piaget per senyalar la incapacitat de les criatures de diferenciar el propi punt de vista d'aquell d'altres. A diferència del llenguatge de comunicació basat a la dualitat pregunta/resposta, sobre la critica, sobre la pregaria, l'amenaça o en tots aquells elements interaccionals, el llenguatge egocèntric representa aproximadament ¾ parts del llenguatge infantil durant el període d'edat compres entre els tres i els sis anys, acompanya les activitats solitàries i els jocs simbòlics on les criatures realitzen monòlegs o imita les frases realitzades per ell mateix o altres.

Un altre aspecte de l'egocentrisme el tenim a l'elevada freqüència de la paraula "jo" a l'intern del llenguatge infantil, que es descobreix més a l'interior de les converses entre les criatures que no a les conversacions entre els infants i els adults.

El llenguatge egocèntric es pot trobar també en fase adulta, quan un ha d'afrontar una situació particularment difícil, o completament inesperada o en una circumstància euforitzant.