Diferència entre revisions de la pàgina «Matrix»

Salta a la navegació Salta a la cerca
27 bytes afegits ,  fa 4 anys
 
== Trama ==
Thomas A. Anderson ([[Keanu Reeves]]) és un [[programador]] [[Informàtica|informàtic]] de dia, i de nit és un intrus que usa com a [[intrúsàlies]] ambel l'àliesnom de Neo. de nit, que passaPassa la seva vida buscant una persona, [[Morfeu (Matrix)|Morfeu]] ([[Laurence Fishburne]]), i la resposta a una pregunta: Què és Matrix? Una trobada amb una altra intrusa, [[Trinity]] ([[Carrie-Anne Moss]]), el condueix fins a Morfeu i la resposta als seus dubtes.
 
Neo descobreix que el món en el qual creia viure no és més que una simulació [[Realitat virtual|virtual]] creada per una comunitat de màquines superevolucionades, que ara controlen el planeta, a la qual es troba connectat mitjançant un cable endollat al seu [[cervell]]. Els milers de milions de persones que viuen connectades al seu voltant estan sent ''conreades'' de la mateixa manera per a poder donar energia a les màquines. Aquesta [[il·lusió]] col·lectiva (o simulació interactiva) és coneguda com a Matrix.
 
El grup de rebels del món real que lidera en Morfeu rescata a Neo de la collita de persones on es trobava pres i li expliquen en què consisteix la realitat: es troben prop de l'any 2199 i la humanitat està esclavitzada per les màquines, que després del desenvolupament de la [[Intel·ligència Artificial]], es van rebel·lar contra els seus creadors i ara empren l'espècie humana com a font d'energia. (Vegeu ''[[Animatrix#The Second Renaissance|The Second Renaissance]]'' de ''[[Animatrix]]'' per a una explicació més detallada.) Morfeu també li conta a Neo que creu que ell (Neo) és l'Escollit. Aquest Escollit, segons la profecia, serà l'encarregat d'alliberar la humanitat de l'esclavitud a la qual està sotmesa.
 
El món virtual de Matrix es converteix en el camp de batalla on Neo haurà de combatre contra els agents de Matrix, que són uns programes que intenten impedir que els rebels rescatin a les persones que estan connectades, i en particular contra el temible Agent Smith ([[Hugo Weaving]]). En aquest món virtual, els éssers humans que són conscients de la veritable essència del que els envolta, són capaços de desafiar parcialment les lleis físiques com la [[gravetat]], ja que són conscients que (igual que totes les altres coses del món) només es tracta d'un artifici creat com un programa informàtic.
 
Al final Neo resultarà ser efectivament l'escollit i desenvoluparà un gran poder que li permetrà manipular Matrix fins a uns extrems mai vistos fins aleshores. Serà capaç d'enfrontar-se amb els agents i derrotar-los.

Menú de navegació

Espais de noms

Variants