Diferència entre revisions de la pàgina «Museu Condé»

Salta a la navegació Salta a la cerca
m
Corregit: deesa > deessa
m ((GR) File renamed: File:Falta.jpgFile:Coat of arms of Tetela de Ocampo.jpg File renaming criterion #2: To change from a meaningless or ambiguous name to a name that describes what the image displa...)
m (Corregit: deesa > deessa)
Fitxer:Déjeuner de jambon - Nicolas Lancret - musée Condé.jpg|[[Nicolas Lancret]], ''Banquet''
Fitxer:Ingres, Self-portrait.jpg|[[Ingres]], ''Autorretrat'' als 24 anys. El pintor va anar retocant el quadre al llarg de la seva vida i no la va considerar acabada fins a tenir uns seixanta anys. Es troba a la tribuna.
Fitxer:Ingres Venere Anadiomene.jpg|[[Ingres]], ''[[Venus Anadiómena]]'', segle XIX. ''Anadiómena'' vol dir "nascuda de l'escuma", un episodi sovint representat. Hi trobem les deformacions corporals (fixeu-vos, per exemple, en el braç esquerre de la deesadeessa, a l'alçada del pit) típiques del pintor.
Fitxer:Coat of arms of Tetela de Ocampo.jpg|''[[Gabrielle d'Estrées au bain]]'', pintat l'any 1598-1599 seguint l'estil de l'Escola Francesa de l'època, el mateix que la va pintar amb la seva germana (''Gabrielle d'Estrées et sa sœur la duchesse de Villars''). Aquest quadre mostra l'amant [[Privat|predilecta]] del rei [[Enric IV de França]] nua a la banyera amb els seus dos fills en segon pla, el més petit en braços de la seva alletadora. Al seu costat hi ha una font amb fruita i flors, com al·lusió a la bellesa i fertilitat d'aquesta jove, que va morir a l'edat d'entre 16 i 19 anys, abans de casar-se amb el rei. Aquest quadre es troba a la galeria de les pintures. Al museu també hi és un retrat d'ella anònim.
Fitxer:Estrées.jpg|''Retrat de Gabrielle d'Estrées'', anònim, segle XVI.
1.123.794

modificacions

Menú de navegació