Creu al Mèrit de Guerra (Itàlia): diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Cap resum de modificació
Es desfà la revisió 15816957 de Alec Smithson (Discussió)
Línia 14: Línia 14:


Les medalles successives s'indiquen mitjançant una corona de bronze sobre el galó. Amb la República, la corona va ser modificada per una estrella.
Les medalles successives s'indiquen mitjançant una corona de bronze sobre el galó. Amb la República, la corona va ser modificada per una estrella.

==Beneficiaris notables ==
* [[Guido Natoli]], capità de l'Exèrcit italià
* [[Gino polli]], tinent de l'Exèrcit italià
* [[Robert L. Blackwell]], privada, de l'Exèrcit dels EUA, Ministeri de Salut
* [[Tasker H. Aquesta]], General, Exèrcit dels EUA
* [[Evans Carlson]], el General de Brigada, Infanteria de Marina, els líders dels Raiders de Carlson
* [[William J. Donovan]], el general de divisió, US Army, Ministeri de Salut
* [[Edouard Izac]], tinent de la marina americana, Ministeri de Salut
* [[Clayton P. Kerr]], [[Exèrcit dels Estats Units]] [[el general de divisió (Estats Units) | Major General]] i membre de la missió aliada a l'exèrcit italià en [[Segona Guerra Mundial]]
* [[Frank Lucas, Jr.]], subtinent, Servei Aeri de l'Exèrcit dels Estats Units, el Ministeri de Salut
* [[Resum Servei de Douglas MacArthur|Douglas MacArthur]], general de l'Exèrcit dels EUA, Ministeri de Salut
* [[Alvin York]], sergent de l'Exèrcit dels EUA, Ministeri de Salut
* [[Richmond H. Hilton]], sergent de l'Exèrcit dels EUA, Ministeri de Salut
* [[Carioti Cinquè]], privat, exèrcit italià
* [[José Cirrincione]], el Mariscal dell'Aeronautica


==Bibliografia==
==Bibliografia==

Revisió del 22:05, 6 feb 2016

Creu al Mèrit de Guerra (model republicà)

La Creu al Mèrit de Guerra (italià: Croce al Merito di Guerra) és una condecoració italiana creada el 7 de gener de 1922 pel Rei Víctor Manuel III.

Al Reial Decret 195 de 7 de gener de 1922, s'instaurà la "Creu de Bronze al Mèrit de Guerra, per ser atorgada com a recompensa al valor militar a aquells mencionats als despatxos". El nombre de les seves concessions era il·limitat.

Amb Reial Decret de 4 de novembre de 1932 s'especificava que anava immediatament després de la Medalla de Bronze al Valor Militar, així com que només s'atorgaria en temps de guerra; però des del 17 d'octubre de 1941 passà a situar-se darrere de la Creu de Guerra al Valor Militar

També era atorgada a tots aquells que, ferits en combat, rebien la Medalla dels Ferits o aquells que, mencionats pel mèrits de guerra, rebien una promoció. També la rebien tots aquells que haguessin realitzat un acte meritori que no justifiqués la concessió de la Medalla al Valor Militar.

Disseny

Una creu grega de bronze, amb una longitud de 37mm. A la part frontal de la creu, sobre el braç horitzontal, apareix la inscripció "Merito di Guerra", al braç inferior hi ha una espasa romana apuntant cap a dalt, i a la part superior el monograma reial (VE III sota una corona) A partir de 1946, el monograma reial va ser reemplaçat pel monograma RI. Al revers de la creu apareix una estrella de 5 puntes sobre un fons de raigs.

Penja d'una cinta de 37, en color blau cel, amb dues franges blanques al mig, cadascuna de 5mm, amb una separació de 8mm.

Les medalles successives s'indiquen mitjançant una corona de bronze sobre el galó. Amb la República, la corona va ser modificada per una estrella.

Bibliografia

  • Ercoli, Ercole - Le Medaglie al Valore, al Merito e Commemorative - Militari e Civili nei Regni di Sardegna, d'Italia e nella Repubblica Italiana - 1793-1976 I.D.L. Milano 1976