Diferència entre revisions de la pàgina «Fonamentació»

Salta a la navegació Salta a la cerca
Sense canvi de mida ,  fa 4 anys
m
Corregit: -ámbit +àmbit
m (Bot: Rv. edic. de 83.42.95.207 (disc.) a vers. 14478448 de KRLS Bot (disc.) [er:5])
m (Corregit: -ámbit +àmbit)
== Lesions per assentament en edificis amb estructura d'obra de fàbrica==
Les lesions que poden aparèixer en els edificis dependran de la major o menor facilitat que tinguin les seves estructures i els tancaments per a absorbir traccions.
Pel que fa als edificis amb estructura i amb tancaments de materials de comportament petri (pedra, maó, bloc de morter,...) ¡ a la vegada homogenis, les lesions típiques són coincidents amb les isostàtiques de compressió. Això ens permetrà, segons la situació i la direcció de la lesió, determinar quin tipus d'assentament l'ha provocada: extrem, central, amb un ámbitàmbit curt o llarg, etc.
 
Si els assentaments són curts predomina dins de les sol·licitacions l'esforç tallant, mentre que en els assentaments molt llargs la sol·licitació predominant són els esforços normals. La presència d'elements resistents a la tracció com ara cèrcols, jàsseres o dintells pot modificar el traçat de la lesió. En aquest cas les lesions acostumen a ser menys importants. També l'existència d'obertures en els paraments afectats per l'assentament modifica la forma i la situació de la lesió.
1.140.559

modificacions

Menú de navegació