Diferència entre revisions de la pàgina «Leon Battista Alberti»

Salta a la navegació Salta a la cerca
m
Corregit: la què, en la part inferior hi inserí > la qual, en la part inferior, inserí
m (canviant enllaç a desambiguació per l'enllaç correcte)
m (Corregit: la què, en la part inferior hi inserí > la qual, en la part inferior, inserí)
Treballà com a [[arquitecte]] sobretot per a Giovanni di Paolo Rucellai, comerciant i [[humanista]], amic íntim seu i de la seva família.
 
Per encàrrec de Rucellai el 1456 projectà la finalització de la façana de l'església de Santa Maria Novella, que havia quedat inacabada el 1365 al primer nivell d'arcades. Alberti es trobà amb el problema d'haver d'integrar elements d'èpoques anteriors: a sota hi havia les tombes flanquejades per arcs apuntats i les portades laterals, també apuntades; en canvi a la part superior ja estava establerta l'alçada de la [[rosassa]] en la quèqual, en la part inferior hi, inserí al centre una portada clàssica, i hi col·locà una sèrie d'arquets, amb una franja de marbre per tal de separar i emmascarar les contradiccions entre els dos nivells. El factor d'unificació més poderós entre ambdues parts fou completar la [[Composició visual|composició]] amb incrustacions de [[marbre]] inspirades en el [[romànic]] florentí, com a la façana de l'església florentina de San Miniato.
 
De fet, la façana s'inscriu perfectament en un quadrat el costat del qual coincideix amb la línia de base de l'església. Dividint en quatre aquest quadrat, se n'obtenen quatre de menors equivalents a les parts fonamentals de la [[façana]]: dos d'ells comprenen la zona inferior; mentre un en comprèn la part superior.
1.154.437

modificacions

Menú de navegació