El vent entre els salzes: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m The Wind in the Willows mogut a El vent entre els salzes: títol català
Cap resum de modificació
Línia 1: Línia 1:
'''''The Wind in the Willows''''' (''El vent entre els salzes'', 1908) és una novel·la escrita per [[Kenneth Grahame]] (1859-1932. És un dels clàssics de la literatura infantil. Fou un llibre escrit per als seus fills ja que compratien l'interès per Crapaud, el Baró capgros Toad of Toad Hall, un dels personatges principals.
'''''El vent entre els salzes''''' (''The Wind in the Willows'', [[1908]]) és una [[novel·la]] escrita per [[Kenneth Grahame]] ([[1859]]-[[1932]]). És un dels clàssics de la literatura infantil. Fou un llibre escrit per als seus fills, ja que compartien l'interès pel personatge del gripau, el baró capgròs (''Toad of Toad Hall''), un dels protagonistes.

El [[1967]] el grup britànic [[Pink Floyd]] es va inspirar en la novel·la per fer el seu disc ''[[The Piper at the Gates of Dawn]]''.

En català la novel·la ha estat traduïda per [[Jordi Arbonès]] (Edhasa, [[1990]]) i [[Ramon Folch i Camarasa]] (Joventut, [[1993]]), edicions que recuperen les il·lustracions originals d'[[Ernest Howard Shepard|E.H. Shepard]].


[[Categoria:Novel·les britàniques]]
[[Categoria:Novel·les britàniques]]

Revisió del 16:24, 27 nov 2007

El vent entre els salzes (The Wind in the Willows, 1908) és una novel·la escrita per Kenneth Grahame (1859-1932). És un dels clàssics de la literatura infantil. Fou un llibre escrit per als seus fills, ja que compartien l'interès pel personatge del gripau, el baró capgròs (Toad of Toad Hall), un dels protagonistes.

El 1967 el grup britànic Pink Floyd es va inspirar en la novel·la per fer el seu disc The Piper at the Gates of Dawn.

En català la novel·la ha estat traduïda per Jordi Arbonès (Edhasa, 1990) i Ramon Folch i Camarasa (Joventut, 1993), edicions que recuperen les il·lustracions originals d'E.H. Shepard.