Equisetum fluviatile: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m Robot inserta {{Commonscat}} que enllaça amb commons:category:Equisetum fluviatile i inserta {{Bases de dades taxonòmiques}
m Corregit: vegades és considera > vegades es considera
Línia 22: Línia 22:
En l'Hemisferi nord temperat: [[Euràsia]] al centre i sud de la Península Ibèrica, nord d'[[Itàlia]], el [[Caucas]], [[Xina]], [[Corea]] i [[Japó]], i a Amèrica del Nord.
En l'Hemisferi nord temperat: [[Euràsia]] al centre i sud de la Península Ibèrica, nord d'[[Itàlia]], el [[Caucas]], [[Xina]], [[Corea]] i [[Japó]], i a Amèrica del Nord.


De vegades és considera com una [[planta invasora]], si es planta és millor plantasr-la amb el seu rizoma dins un contenidor per evitar que s'estengui. Sovint se'l confon amb ''[[Equisetum palustre]]'' el qual és més voluminós.
De vegades es considera com una [[planta invasora]], si es planta és millor plantasr-la amb el seu rizoma dins un contenidor per evitar que s'estengui. Sovint se'l confon amb ''[[Equisetum palustre]]'' el qual és més voluminós.


==Usos==
==Usos==

Revisió del 21:47, 21 feb 2016

Infotaula d'ésser viuEquisetum fluviatile Modifica el valor a Wikidata

Modifica el valor a Wikidata
Estat de conservació
Risc mínim
UICN167858 Modifica el valor a Wikidata
Taxonomia
Super-regneEukaryota
RegnePlantae
ClassePolypodiopsida
OrdreEquisetales
FamíliaEquisetaceae
GènereEquisetum
EspècieEquisetum fluviatile Modifica el valor a Wikidata
L., 1753

Equisetum fluviatile, és una espècie de planta herbàcia perenne dins el gènere Equisetum. Creix en colònies denses al llarg de cursos d'aigües dolces, o en aigües somes, basses etc. Arriba a fer de 30 a 100 cm d'alt amb tiges erectes de 2–8 mm de diàmetre, llises amb uns 10-30 canals fins. Aquesta espècie d'equiset té la part buida central més gran d'entre les espècies del seu gènere, amb un 80% del diàmetre de la tija buit.

Les tiges fèrtils i les estèrils són d'aparença similar. Es reprodueix per espores i té rizomes vegetatius.

Les pinyes espororíferes són de color verd groguenc i fan 1-2 cm de llargada.

Distribució

En l'Hemisferi nord temperat: Euràsia al centre i sud de la Península Ibèrica, nord d'Itàlia, el Caucas, Xina, Corea i Japó, i a Amèrica del Nord.

De vegades es considera com una planta invasora, si es planta és millor plantasr-la amb el seu rizoma dins un contenidor per evitar que s'estengui. Sovint se'l confon amb Equisetum palustre el qual és més voluminós.

Usos

Tradicionalment s'ha usat a Europa i pels amerindis com a fregall degut al seu alt contingt en silici. Els brots joves deprimavera són comestibles. Segons Carolus Linnaeus, els rens, rebuten la palla com farratge però poden menjar aquest equiset que és més sucós.

Enllaços externs

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Equisetum fluviatile