El vent entre els salzes: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Cap resum de modificació
Cap resum de modificació
Línia 1: Línia 1:
'''''El vent entre els salzes''''' (''The Wind in the Willows'', [[1908]]) és una [[novel·la]] escrita per [[Kenneth Grahame]] ([[1859]]-[[1932]]). És un dels clàssics de la literatura infantil. Fou un llibre escrit per als seus fills, ja que compartien l'interès pel personatge del gripau, el baró capgròs (''Toad of Toad Hall''), un dels protagonistes.
'''''El vent entre els salzes''''' (en [[anglès]], originalment, ''The Wind in the Willows'') és una [[novel·la]] escrita el [[1908]] per [[Kenneth Grahame]] ([[1859]]-[[1932]]). És un dels clàssics de la literatura infantil, escrit en un principi com un seguit de xerrades adreçades al seu fill, que era igual de tossut que el senyor Gripau (''Toad of Toad Hall''), un dels personatges de la novel·la.

El llibre és un recull de narracions protagonitzades pel Gripau i la seva rica mansió, el Talp, el Rat d'Aigua i el Teixó, personatges animals humanitzats que aporten una descripció idíl·lica del món natural i de la societat del començament del [[segle XX]].


El [[1967]] el grup britànic [[Pink Floyd]] es va inspirar en la novel·la per fer el seu disc ''[[The Piper at the Gates of Dawn]]''.
El [[1967]] el grup britànic [[Pink Floyd]] es va inspirar en la novel·la per fer el seu disc ''[[The Piper at the Gates of Dawn]]''.
Línia 13: Línia 15:
[[es:El viento en los sauces]]
[[es:El viento en los sauces]]
[[fi:Kaislikossa suhisee]]
[[fi:Kaislikossa suhisee]]
[[fr:Le Vent dans les saules (roman)]]
[[he:הרוח בערבי הנחל]]
[[he:הרוח בערבי הנחל]]
[[ja:たのしい川べ]]
[[ja:たのしい川べ]]

Revisió del 21:30, 27 nov 2007

El vent entre els salzes (en anglès, originalment, The Wind in the Willows) és una novel·la escrita el 1908 per Kenneth Grahame (1859-1932). És un dels clàssics de la literatura infantil, escrit en un principi com un seguit de xerrades adreçades al seu fill, que era igual de tossut que el senyor Gripau (Toad of Toad Hall), un dels personatges de la novel·la.

El llibre és un recull de narracions protagonitzades pel Gripau i la seva rica mansió, el Talp, el Rat d'Aigua i el Teixó, personatges animals humanitzats que aporten una descripció idíl·lica del món natural i de la societat del començament del segle XX.

El 1967 el grup britànic Pink Floyd es va inspirar en la novel·la per fer el seu disc The Piper at the Gates of Dawn.

En català la novel·la ha estat traduïda per Jordi Arbonès (Edhasa, 1990) i Ramon Folch i Camarasa (Joventut, 1993), edicions que recuperen les il·lustracions originals d'E.H. Shepard.