Diferència entre revisions de la pàgina «Lluís Pericot i Garcia»

Salta a la navegació Salta a la cerca
m
Corregit: participa al [[creuer > participa en el [[creuer
(Robot estandarditza i catalanitza referències, catalanitza dates i fa altres canvis menors)
m (Corregit: participa al [[creuer > participa en el [[creuer)
En [[1927]] quan entra en contacte amb [[Isidre Ballester i Tormo]], fundador del [[Museu de Prehistòria de València]] i del [[Servei de Recerca Prehistòrica]] de la [[Diputació de València]], i després de l'[[Arxiu de Prehistòria Llevantina]], zona molt activa des de la troballa de la [[Dama d'Elx]]. Les excavacions a la zona llevantina en aquesta època van incloure [[la Bastida de les Alcusses]] a [[Moixent]], dins de la cultura ibèrica, o la [[Cova Negra]] de [[Xàtiva]]. L'exhibició del plom escrit de la Bastida a l'[[Exposició Internacional de Barcelona (1929)]], i la seva declaració de Monument Històric-Artístic ([[1931]]) van significar una gran projecció internacional. S'especialitzà en el [[paleolític superior]] als Països Catalans.
 
En 1933 participa alen el [[creuer universitari pel Mediterrani de 1933]] que va ser un viatge d'estudis realitzat durant l'estiu de 1933, amb prop de dues-centes persones entre catedràtics, professors universitaris, alumnes de diverses facultats i organitzadors (entre ells professors rellevants i alumnes que posteriorment serien primeres figures de la vida cultural, artística i creadora de la societat espanyola) com [[Martín Almagro Basch]], [[Juan de Mata Carriazo y Arroquia|Juan de Mata Carriazo]], [[Fernando Chueca Goitia]], [[Antonio García y Bellido]], [[Manuel Gómez-Moreno]], [[Enrique Lafuente Ferrari]], [[Julián Marías Aguilera]], [[Gregorio Marañón Moya]], [[Antonio Tovar Llorente]],...
 
En 1933, es trasllada a Barcelona, on fins a la seva jubilació exerceix quatre càtedres amb nomenclatura diferent ([[etnologia]] en 1933, Història Moderna i Contemporània d'Espanya en 1934, Història Antiga i Mitjana en 1943 i Prehistòria en 1954).<ref>Blanco Freijeiro, Antonio / Blázquez Martínez, José María (1979). Luis Pericot. Estudios clásicos, ISSN 0014-1453, Tomo 23, Nº 83, 1979 (Exemplar dedicat a: Temas de C.O.U. (II)), págs. 199-205. http://dialnet.unirioja.es/servlet/articulo?codigo=6723</ref> De les seves nombroses publicacions, en [[Etnologia]] destaquen els seus treballs sobre els pobles d'[[Amèrica]], publicats en 1928 i en 1945, i Amèrica Indígena de 1935 i 1961. Però també va donar nombroses conferències, va escriure molts articles i llibres, i va traduir obres estrangeres com [[Viriat]] de [[Adolf Schulten]], la Itàlia primitiva de [[León Homo]] o la [[Prehistòria]] de Hoernes.
1.125.525

modificacions

Menú de navegació