Hiarbes: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m Gneu Pompeu Magne|
m Cneu Domici Cn. F. Cn. F. Aenobarb|
Línia 1: Línia 1:
'''Hiarbes''' (''Hiarbas'', {{polytonic|Ἱάρβας}}) fou rei de [[Numídia]] vers el [[84 aC]] a [[82 aC]]. Va donar suport a [[Gneu Domici Aenobarb]] i les restes del partit popular de [[Gai Mari]] a l'Àfrica i probablement fou Domici que el va establir al tron vers el [[84 aC]] en substitució d'[[Hiempsal II]] que havia ofès a Gai Mari i que després va ser altre cop rei el 82 aC. Hiarbes va ajudar amb un exèrcit a Domici contra [[Gneu Pompeu Magne|Pompeu]] quan aquest va desembarcar a Àfrica el 82 aC i fou derrotat. Va caure en mans dels vencedors i fou executat. El seu nom apareix també com Iarbus, Iarbas i altres variants.
'''Hiarbes''' (''Hiarbas'', {{polytonic|Ἱάρβας}}) fou rei de [[Numídia]] vers el [[84 aC]] a [[82 aC]]. Va donar suport a [[Cneu Domici Cn. F. Cn. F. Aenobarb|Gneu Domici Aenobarb]] i les restes del partit popular de [[Gai Mari]] a l'Àfrica i probablement fou Domici que el va establir al tron vers el [[84 aC]] en substitució d'[[Hiempsal II]] que havia ofès a Gai Mari i que després va ser altre cop rei el 82 aC. Hiarbes va ajudar amb un exèrcit a Domici contra [[Gneu Pompeu Magne|Pompeu]] quan aquest va desembarcar a Àfrica el 82 aC i fou derrotat. Va caure en mans dels vencedors i fou executat. El seu nom apareix també com Iarbus, Iarbas i altres variants.


[[Categoria:Reis de Numídia]]
[[Categoria:Reis de Numídia]]

Revisió del 19:53, 29 nov 2007

Hiarbes (Hiarbas, Ἱάρβας) fou rei de Numídia vers el 84 aC a 82 aC. Va donar suport a Gneu Domici Aenobarb i les restes del partit popular de Gai Mari a l'Àfrica i probablement fou Domici que el va establir al tron vers el 84 aC en substitució d'Hiempsal II que havia ofès a Gai Mari i que després va ser altre cop rei el 82 aC. Hiarbes va ajudar amb un exèrcit a Domici contra Pompeu quan aquest va desembarcar a Àfrica el 82 aC i fou derrotat. Va caure en mans dels vencedors i fou executat. El seu nom apareix també com Iarbus, Iarbas i altres variants.