Diferència entre revisions de la pàgina «Harmònica»

Salta a la navegació Salta a la cerca
m
Corregit: executar un música > executar una música
m (Corregit: la pròpia vibració > la mateixa vibració)
m (Corregit: executar un música > executar una música)
Amb l'ús d'aquestes tècniques especials s'aconsegueix obtenir 42 notes (incloent-ne quatre de repetides), completant les tres octaves.
 
Per permetre l'execució de qualsevol melodia, existeixen harmòniques per a cada una de les dotze escales diatòniques majors existents. La distribució dels intervals és sempre la mateixa, variant només la nota fonamental. Aquesta distribució està dissenyada per tocar melodies del mateix to que l'harmònica utilitzant una escala diatònica major. Quan es toca així es diu que s'està tocant en '''primera posició'''. Tanmateix molts músics prefereixen usar l'[[escala mixolídia]] que existeix entre el forat 2 aspirat i el 6 bufat, la qual està una cinquena per sobre de la tonalitat de l'harmònica. Aquesta posició anomenada en l'ambit del blues ''cros harp'' o '''segona posició''' permet usar d'una manera més eficient els ''bends'' dels forats 1 a 6 i per això és la més usada en blues. D'aquesta manera, s'usa una harmònica Dg (C) per executar ununa música en Sol (G).
 
Al llarg del desenvolupament de l'instrument, diversos fabricants van crear harmòniques amb una distribució alternativa de les seves notes. Entre aquestes tenim les harmòniques en mode menor melòdica, mode harmònic i mode major amb distribució alterada, com la Melody Maker de Lee Oskar que permet una execució dels acords de les progressions harmòniques més comunes en la música popular. També hi ha harmòniques afinades en acords augmentats o disminuïts.
1.154.876

modificacions

Menú de navegació