Dilluns Sant: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m Es desfà la revisió 16669842 de Infovarius (Discussió) desfaig la redirecció, conceptes diferents.
{{FR}}
Línia 1: Línia 1:
{{FR}}
El '''Dilluns Sant''' és el [[dilluns]] de la [[Setmana Santa]] que segueix al [[Diumenge de Rams]].
El '''Dilluns Sant''' és el [[dilluns]] de la [[Setmana Santa]] que segueix al [[Diumenge de Rams]]. Litúrgicament sol caracteritzar-se per celebracions austeres, ja que encara es troba inclòs en període [[Quaresma|quaresmal]]. Es remarquen els temes que condueixen a la [[Passió de Crist]]; principalment la traïció de [[Judes Iscariot]]. És el dia en què s'incien els cicles de processons de [[Setmana Santa]] en moltes localitats.


Litúrgicament sol caracteritzar-se per celebracions austeres, ja que encara es troba inclòs en períde [[Quaresma|quaresmal]]. Es remarquen els temes que condueixen a la [[Passió de Crist]]; principalment la traïció de [[Judes Iscariot]].

És el dia en què s'incien els cicles de processons de [[Setmana Santa]] en moltes localitats.
{{esborrany de cristianisme}}
{{esborrany de cristianisme}}



Revisió del 20:22, 22 març 2016

El Dilluns Sant és el dilluns de la Setmana Santa que segueix al Diumenge de Rams. Litúrgicament sol caracteritzar-se per celebracions austeres, ja que encara es troba inclòs en període quaresmal. Es remarquen els temes que condueixen a la Passió de Crist; principalment la traïció de Judes Iscariot. És el dia en què s'incien els cicles de processons de Setmana Santa en moltes localitats.