Gai Juli Solí: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Pàgina nova, amb el contingut: «'''Gai Juli Solinus''' ('''''Gaius Julius Solinus'''''), fou un gramàtic i compilador llatí, probablement de mitjans del segle IV, tot i que Theodor Mommse...».
(Cap diferència)

Revisió del 17:52, 4 des 2007

Gai Juli Solinus (Gaius Julius Solinus), fou un gramàtic i compilador llatí, probablement de mitjans del segle IV, tot i que Theodor Mommsen, que n'edità les seves obres, el situà en la primera meitat del segle III.

Fou l'autor del De mirabilibus mundi ('Les meravelles del món'), que circulà tant amb el títol de Collectanea rerum memorabilium ('Col·lecció de curiositats'), com de Polyhistor; essent aquest darrer títol el promogut per l'autor. L'obra consisteix, efectivament, en una descripció de curiositats en un àmbit corogràfic. Conté una breu descripció del món antic, amb referències a qüestions històriques, socials, religioses i d'història natural. La major part està extreta de la Naturalis Historia de Plini el Vell i de la geografia de Pomponi Mela.

El Polyhistor s'imprimí el 1473 a Venècia, per Nicolaum Ienson, sota el títol de De situ et memorabilibus orbis capitula[1], títol que apareix, en terres catalanes, a la biblioteca de l'humanista Pere Miquel Carbonell. .


Enllaços externs

Notes