Henri Toivonen: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m Removing Link GA template (handled by wikidata)
Línia 16: Línia 16:


[[Categoria:Pilots finlandesos del Campionat Mundial de Ral·lis|Toivonen, Henri]]
[[Categoria:Pilots finlandesos del Campionat Mundial de Ral·lis|Toivonen, Henri]]
[[Categoria:Pilots d'automobilisme morts en competició|Toivonen]]

Revisió del 12:55, 28 març 2016

Lancia Delta S4 d'Henri Toivonen

Henri Toivonen (Jyväskylä, Finlàndia, 25 d'agost de 1956 - Còrsega, França, 2 de maig de 1986) fou un prometedor pilot de ral·lis finés de la dècada dels 80 que morí tràgicament en un accident en el Tour de Còrsega. Era fill de Pauli Toivonen, guanyador del Campionat europeu de ral·lis de 1968.

La primera presa de contacte d'Henri amb el món de l'automobilisme fou l'any 1975 en les curses sobre gel tant populars a Finlàndia a bord d'un Simca, any en què també debutà al Campionat Mundial de Ral·lis en el Ral·li de Finlàndia.

La seva primera victòria mundialista fou al prestigiós RAC Ral·li de 1980 amb un Talbot, ral·li que tornaria a guanyar l'any 1985, aquest cop a bord d'un Lancia Delta del Grup B.

Després de les bones actuacions en anys anteriors i la seva victòria al Ral·li de Monte-Carlo de 1986, Toivonen semblava ser un ferm candidat al Mundial de 1986, però durant el Tour de Còrsega d'aquell any, ell i el seu copilot Sergio Cresto, moriren en un tràgic accident que suposà a més la immediata supressió dels denominats cotxes del Grup B al considerar-los perillosos per la seva excessiva potència i manca de control sobre la mateixa.

Enllaços externs

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Henri Toivonen