Diferència entre revisions de la pàgina «Tomografia computada»

Salta a la navegació Salta a la cerca
m
Corregit: - tècnica de [[imatge + tècnica d'[[imatge
(cap a dalt -> cap amunt)
m (Corregit: - tècnica de [[imatge + tècnica d'[[imatge)
== Riscos ==
Entre els seus inconvenients es cita que la majoria de vegades és necessari l'ús de contrast intravenós i que en utilitzar raigs X, es reben dosis de radiació ionitzant, que de vegades no són menyspreables. Per exemple en una TC abdominal, es pot rebre la radiació de més de 50 radiografies de tòrax, l'equivalent de radiació natural de més de cinc anys.
La ''' tomografia axial computada ''' (''' TAC '''), o ''' tomografia computada ''' (''' TC '''), també anomenada ''' [[escàner]] ''', és una tècnica de d'[[imatge mèdica]] que utilitza radiació X per obtenir talls o seccions d'objectes anatòmics amb fins diagnòstics.
 
Sempre hi ha una petita possibilitat de càncer, cataractes, malalties circulatòries, i dany cognitiu, com a conseqüència de l'exposició excessiva a la radiació, però el dany a l'ADN de cada cèl·lula irradiada és cert. Alguns dels danys en l'ADN és reparat pels mecanismes de la cèl·lula, però alguns no es repara, i causen malalties relacionades amb els gens que no van ser reparades. El benefici d'un diagnòstic exacte han de sospesar davant els riscos.
1.143.162

modificacions

Menú de navegació