World of Warcraft: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Cap resum de modificació
m Corregit: - no-morts del Assot però + no-morts de l'Assot però
Línia 185: Línia 185:


* '''Llunargenta (Lunargenta)'''
* '''Llunargenta (Lunargenta)'''
Ciutat dels majestuosos elfs de sang, derivats dels alts elfs després de la destrucció del Pou del Sol, ara busquen la venjança al príncep Arthas que va destruir la ciutat natal. Ara reconstruïda i governada per en Lor'themar Theron que substitueix en Kael'thas Caminant del Sol per la seva traïció envers el seu poble. Dividida en els grups bàsics: Guardaboscos i Ministres ambdós volen venjar-se dels no-morts del Assot però empren mètodes diferents. Cal destacar també la Senyora Liadrin
Ciutat dels majestuosos elfs de sang, derivats dels alts elfs després de la destrucció del Pou del Sol, ara busquen la venjança al príncep Arthas que va destruir la ciutat natal. Ara reconstruïda i governada per en Lor'themar Theron que substitueix en Kael'thas Caminant del Sol per la seva traïció envers el seu poble. Dividida en els grups bàsics: Guardaboscos i Ministres ambdós volen venjar-se dels no-morts de l'Assot però empren mètodes diferents. Cal destacar també la Senyora Liadrin
fundadora de l'orde dels Cavallers de la Sang i paladins. Després de la destrucció de la seva antiga ciutat van haver d'aliar-se amb l'horda alhora units per vèncer l'Assot.
fundadora de l'orde dels Cavallers de la Sang i paladins. Després de la destrucció de la seva antiga ciutat van haver d'aliar-se amb l'horda alhora units per vèncer l'Assot.



Revisió del 20:18, 11 abr 2016

World of Warcraft
Modifica el valor a Wikidata

Publicació
23 novembre 2004 Modifica el valor a Wikidata
Versions
9.2.0 (22 febrer 2022) Modifica el valor a Wikidata
Gènerevideojoc de rol massiu, alta fantasia, videojoc de fantasia científica i videojoc de fantasia Modifica el valor a Wikidata
Descriu l'univers de ficcióunivers de Warcraft Modifica el valor a Wikidata
Llicènciallicència de propietat Modifica el valor a Wikidata
Model de negocipagar per jugar, subscripció, microtransacció i free-to-play Modifica el valor a Wikidata
Característiques tècniques
PlataformaWindows i macOS Modifica el valor a Wikidata
Mida88.4 GB Modifica el valor a Wikidata
Modesmultijugador Modifica el valor a Wikidata
Formatdistribució digital Modifica el valor a Wikidata
Dispositiu d'entradateclat d'ordinador i ratolí Modifica el valor a Wikidata
Equip
Desenvolupador(s)Blizzard Entertainment Modifica el valor a Wikidata
EditorBlizzard Entertainment Modifica el valor a Wikidata
DissenyadorRob Pardo Modifica el valor a Wikidata
CompositorTracy W. Bush Modifica el valor a Wikidata
Qualificacions
ESRB
PEGI
USK
GSRR
Orientació parental 15

Més informació
Lloc webworldofwarcraft.com Modifica el valor a Wikidata
MobyGamesworld-of-warcraft i world-of-warcraft-collectors-edition Modifica el valor a Wikidata
Stack ExchangeEtiqueta Modifica el valor a Wikidata
Id. Subredditwow Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0433664 Facebook: Warcraft Twitter (X): Warcraft Instagram: warcraft Youtube: UCbLj9QP9FAaHs_647QckGtg Musicbrainz: b74ade10-5560-4af2-ba55-f559b69ffecc Modifica el valor a Wikidata
Sèrie: Warcraft Modifica el valor a Wikidata

World of Warcraft, també anomenat WoW, és un videojoc de rol jugat de forma massiva en línia i desenvolupat per Blizzard Entertainment. Està disponible per als sistemes operatius Windows, Mac OS X i Gnu/Linux (cal utilitzar l'emulador Wine).

Està basat en el món de ficció i la història de Warcraft, en el qual s'adopta el paper d'un personatge virtual que interacciona amb altres personatges, desenvolupa situacions en un ambient fantàstic i lluita en una guerra contínua.

El joc consta de dos bàndols: l'Horda i l'Aliança. Els jugadors de les dues faccions no poden tenir cap contacte social entre sí.

Consta de diverses expansions oficials: World of Warcraft: The Burning Crusade, World of Warcraft: Wrath of the Lich King, World of Warcraft: Cataclysm, World of Warcaft: Mists of Pandaria i, per últim, World of Warcraft: Warlords of Draenor.

Blizzard Entertainment va anunciar que en els primers dies de gener de 2007 existien més d'onze milions de jugadors registrats a tot el món.

Sinopsi

La història comença 4 anys després de Warcraft III. S'ha canviat el gènere de l'estratègia en temps real per l'enfocament a adoptar un rol, i tenim novament dos bàndols clarament diferenciats, l'Aliança i l'Horda. Cada un d'aquests bàndols està compost per sis races. Originalment eren 4 races per bàndol, però amb la sortida de la primera expansió se n'hi van afegir dues i dues més amb la tercera expansió.

Races

  • L'Aliança:
    • Humans (Humanos): són els típics éssers humans, i malgrat que es pot escollir entre dverses classes, el més comú és ser Paladí o Sacerdot. Són de paràmetres equilibrats. Viuen a la ciutat de Ventormenta, controlada pel rei Varian. Habilitat racial: Cames Ajudeu-me, Diplomatura, Esperit Humà, Experts en maces i espases. Inici: Vall de Vila-nord (Abadia deVila-nord).
    • Nans (Enanos): són més baixos i més grassos que els humans i sempre tenen barba (menys les dones). Manquen d'especial agilitat però ho compensen amb robustesa i vitalitat superiors a la mitjana. Solen ser comuns els Caçadors o els Guerrers. Viuen a la capital muntanyosa de Ironforge (Forjaz). Habilitat racial: pell de pedra, buscafortunes, experts en rifles, resistència al fred. Inici: depressió esquerpagels
    • Gnoms (Gnomos): són els més baixos i al seu torn els que més intel·ligència tenen, i per això són coneguts a tota la terra d'Azeroth pels seus desgavellats invents. Viuen conjuntament amb els seus parents, els Nans, ja que la seva ciutat natal, Gnomeregan, va ser envaïda per trogs. Solen elegir-se Mags i Pícars. Habilitat racial: escapolir-se, intel·ligència de gnom, resistència arcana, enginyers nats. Inici: antiga ciutat manitas (Dun Morogh)
    • Elfs Nocturns (Elfos de la Noche): tenen vitalitat alta i bastant intel·ligència, són silenciosos i sovint passen desapercebuts. Són molt alts i de colors boscosos; estan en comunicació amb la natura. Són molt comuns els sacerdots, els caçadors i els Druides. Viuen a Darnasus. Habilitat racial: fusió amb les ombres, Forma de wisp o foc follet (Xiu-Xiu) (fantasma elf), resistències naturals. Inici: Canya Ombrívola.
    • Draeneis: (només amb l'expansió "The Burning Crusade"). Descendents de la raça Eredar (antics éssers que habitaven al planeta Draenor, les restes del qual ara es coneixen com a Terrellande). Gran part de la raça Eredar va ser corrompuda, els que es van salvar són els actuals Draeneis o "els exiliats". Els Naaru, éssers de la llum, van ajudar els Draenei en el seu exili a causa de la persecució que van sofrir durant anys. Es creu que és la raça amb més portent físic de l'Aliança, són de color blavós. Hi abunden paladins, xamans i mags. Viuen a la nau estrellada Exodar. Habilitat racial: ofrena dels Naaru's, resistència a les Ombres, experts en les gemmes. Inici: Illes Boira Blava (Illa bruma blava).
    • Ferrocanis (Huargens): (només amb l'expansió "Cataclysm"). Els ferrocanis vivien als boscos, però els habitants de la ciutat de Gilneas (Ciutat d'humans) els van trobar. Van mossegar un home i van estendre una epidèmia, llavors Gilneas va passar de ser una ciutat humana a una ciutat ferrocani. A Cataclysm el Ferrocani es veu com si fos un home llop, ja que pot ser humà i alhora llop, fet que els incrementa un 40% la velocitat en forma de llop.
  • L'Horda:
    • Orcs (Orcos): La Legió Ardent es va fixar en els orcs de Draenor i els va corrompre, obligant-los a massacrar els elixiats Draenei, refugiats a Draenor. Després d'escapar de la corrupció, el jove Thrall va guiar el seu poble cap a la prosperitat. Dotats de molta força i mitjana vitalitat, aquestes criatures verdoses són comunament elegides com a Guerrers i Xamans. Viuen a Orgrimmar. El seu líder és en Thrall. Habilitat racial: fúria sagnant, duresa, experts en destrals. Inici: Vall de les Adversitats (Vall dels reptes).
    • Trolls (Trols): "acollits" pels orcs després de ser expulsats de les seves terres per les altres tribus Troll, aquests éssers alts, però encorbats i amb uns enormes ullals a la boca, tenen molta agilitat. Molts són xamans, sacerdots, mags o caçadors. Habilitat racial: rabieta, experts en arcs, bèsties apreses, experts en llançament. Inici: Illes de l'eco (Poblat S'en jin).
    • No-Morts (No-Muertos): s'anomenen a si mateixos els renegats, o els Oblidats. Liderats per Sylvanas Windrunner, van aconseguir despertar del domini que el corrupte rei Lich exercia sobre les seves ments. La seva unió amb l'Horda és una aliança de conveniència, ja que l'Aliança els continua considerant part de la Plaga i l'Horda és l'única facció que els ofereix ajuda. Hi ha moltíssims pícaros, bruixots, mags i sacerdots (especialment ombres) entre els No-Morts. Viuen sota les ruïnes de Lordaeron a Entranyes. Habilitat racial: ganes dels renegats, canibalisme, Resistència a la foscor. Inici: Campo Santo
    • Taurens. No només són braus que caminen a dues potes, sinó que són una raça de gran poder descendents de la raça taurina. La seva vitalitat és enorme i la seva força també. La seva cultura està inspirada en la cultura dels indis natius d'Amèrica. Solen ser druides i guerrers. Viuen a Thunder bluff (Cima del Tro). Habilitat racial: Pisotó del guerrer, cultiu (augmentat), vitalitat (Robustesa). Inici: Camp Trivalent (Campament Narache).
    • Elfs de Sang (Elfos de Sangre): (Només amb l'expansió "The Burining Crusade"). Descendents dels Alts Elfs, es fan dir a si mateixos els Elfs de Sang, en honor als seus camarades caiguts. La seva terra natal, Quel'Thalas, va ser arrasada per l'exèrcit de no-morts liderat per Arthas amb la intenció d'arribar al pou del Sol, la font de màgia amb la qual els elfs calmaven la seva set de màgia, i així poder ressuscitar el nigromant Kel'Thuzad. Ràpidament els elfs, liderats per Kael'Thas van buscar empara en l'Aliança, però a causa dels continus abusos que els humans exercien sobre els elfs, aquests van tardar poc a deixar l'Aliança per unir-se a Illidan Stormrage, que els prometé una font de màgia il·limitada que calmaria la seva set per sempre, així que desesperadament, tot i sabent com n'era aquest de poc fiable, van acceptar, encegats per la seva insaciable addicció a la màgia, a canvi de la seva eterna fidelitat. La gran majoria dels Elfs Sanguinaris són paladins (Cavallers de Sang). Habilitat racial: torrent de manà, experts en encanteris, afinitat d'escoles. Inici: Illa del Caminant del sol.
    • Goblins: (només amb l'expansió "Cataclysm"). Originalment esclaus dels trolls de la jungla a l'illa de Kezan, els goblins eren obligats a extreure menes de kaja'mita de les profunditats volcàniques de la Muntanya Kajaro. Els trolls utilitzaven aquest potent mineral per als seus rituals vudú, però, va tenir un efecte inesperat sobre els esclaus que es trobaven en contacte constant amb ell. La kaja'mita insuflar a la raça goblin amb astúcia i intel·ligència increïbles.
    • Pandes (Pandaren): (Només amb l'expansió "Mist of Pandaria"), Els pandes són l'única raça neutral del joc, és a dir fins al nivell 12 (pot varia) no és ni de l'Horda ni l'Aliança. Protagonistes de mites i llegendes, rarament vists i encara més rarament compresos, els enigmàtics pandaren han estat un gran misteri per a les altres races d'Azeroth durant molt de temps. La noble història del poble pandaren s'estén al llarg dels mil·lennis; data d'èpoques molt anteriors als imperis dels homes i al Cataclisme que va assolar el món. Zona d'inici: L'Illa Errant (la Isla Errante).

Classes

  • Guerrer (Guererro)

Els guerrers són la classe centrada al cos a cos. Aquests personatges són més durs que una pedra i mestres de les armes i la tàctica. Són capaços de dur des del més rar dels cuirs passant per les cotes de malla, fins a les cuirasses més pesants. Poden dur qualsevol tipus d'armes: destrals, espases, dagues...(menys les varetes) Talents: Artefactes (armes), Ràbia, Protecció.

Disponible per a: Totes les Races. Tipus: Combat cos a cos. Gran força i resistència. Armadures Disponibles: Tela, Cuir, Malla, Plaques (nivell 40), Escuts. Armes Disponibles: Totes (excepte Vares)

  • Caçador (Caçador)

Azeroth és la llar d'una ampla varietat de bèsties, algunes són amigables, d'altres són ferotges i agressives, però totes tenen una cosa en comú. Cada criatura comparteix una connexió especial amb els Caçadors, que rastregen, domestiquen i maten tot tipus de bèsties i criatures que viuen en estat salvatge. Talents: Experts amb criatures, Apuntador, Supermància

Disponible per a: Elfs nocturns, Nans, Draeneis, Humano, Orcs, Tauren, Trols, Elfs Sanguinaris, No morts, Pandes. Tipus: Combat a distància i amb la mascota. Armadures Disponibles: Tela, Cuir, Malla (nivell 40). Armes Disponibles: Destrals, Dagues, Pistoles, Arcs, Ballestes, Armes de puny, Llances, Pals, Espases, Armes llancívoles, Destrals de dues mans, Espases de dues mans.

  • Bergant (Pícaro)

Entrenats en desaparèixer de la vista, els bergants d'Azeroth actuen més còmodes en un segon pla. Canviant els esdeveniments a favor seu, colpejant sol quan l'avantatge és gran: aquí és on els bergants brillen amb llum pròpia. Amb els seus trucs, habilitats físiques, i mestria en l'ocultació i la disfressa. Han participat en els més grans assassinats, inclús amb els seus trucs poden robar i marejar els oponents mitjançant atordiments i un joc de moviments. Talents: Assassinat, Combat, Cautelós.

Disponible per a: Gnoms, Humans, Nans, Elfs nocturns, Orcs, No-Morts, Trols, Elfs Sanguinaris, Pandes. Tipus: Combat cos a cos. Gran agilitat. Armadures disponibles: Tela, Cuir. Armes disponibles: Maces d'una mà, Espases d'una mà, Armes de puny, Dagues, Armes llancívoles, Ballestes, Escopetes, Arcs

  • Paladí (Paladín)

Seguidors de la Llum Sagrada i defensors de l'Aliança, lluiten contra l'avenç dels Renegats, al sud de les Terres Devastades, mantenint incessantment la seva vigília contra les forces demoníaques. Brandint els seus poderosos martells i la força de la Llum, aquests guerrers sagrats dirigeixen les forces a la batalla, mentre es llancen al combat allà on la lluita és més aferrissada. En el cas dels elfs de sang, aprofitant la seva antiga partença a l'Aliança de Lordaeron, han après a esclavitzar la Llum sagrada i ferla servir per ells crea'n l'orde dels cavallers de Sang (així es coneixen els paladins elfs). Tot i obtenir la Llum per la força i per béns propis, quan poden fan el bé. Talents: Llum, Protecció, Reprimició.

Disponible per a: Humans, Nans, Draeneis, Elfs de Sang. Tipus: Combat cos a cos combinat amb màgia curativa. Armadures Disponibles: Tela, Cuir, Malla, Plaques (nivell 40), Escuts. Armes Disponibles: Maces d'una i dues mans, Espases d'una i dues mans, Destrals de dues mans, Llances

  • Druida

Els druides són els guardians del món. Després de la derrota d'Arximond, els druides han decidit continuar desperts i ajudar a reconstruir les terres devastades. Rarament es veuen druides, ja que tenen un caràcter subtil i dissimulat. Viuen en comunió amb la natura. Liderats pels poderosos druides Malfurió i Runatotam. Talents: Equilibri, Combat Ferotge, Restauració.

Disponible per a: Elfs Nocturns, Tauren. Tipus: Combat cos a cos mitjançant canvis d'aspecte (ós i pantera) combinat amb màgia curativa. Armadures Disponibles: Tela, Cuir. Armes Disponibles: Bastons, Maces, Dagues, Armes de mà

  • Mag (Mago)

Els Mags en el seu dia van centrar els seus poders en la magocràcia de Dalaran. Després de la destrucció d'aquest regne per part de la Legió Ardent, les arts arcanes es van dispersar per tots els llocs remots del món. Ara es poden trobar mags arreu del món però alerta perquè qui gosa endinsar-se en les arts màgiques pot acabar consumit en les ombres... Dominen les arts del foc, el fred i l'arcaic. Talents: Arcà, Fogós, Gebre.

Disponible per a: Humans, Gnoms, Draeneis, No morts, Trolls, Elfs Sanguinaris, Pandes. Tipus: Combat a distància mitjançant màgia primària (foc i gel). Armadures Disponibles: Tela. Armes Disponibles: Bastons, Vares, Dagues, Espases

  • Xaman (Chamán)

Els Xamans són els líders espirituals de les seves tribus i clans. Es comuniquen amb els esperits, tenen visions del futur i guien la seva gent a través de les obscuritats del temps. Guien el seu poble mitjançant visions de futur i consells dels savis elements del món: El foc, el vent, l'aigua i la terra. Talents: Combat Elemental, Millores, Recuperació.

Disponible per a: Orcs, Tauren, Trols, Draeneis, Pandes. Tipus: Combat cos a cos combinat amb màgia curativa i tòtems. Armadures Disponibles: Tela, Cuir, Maia (nivell 40), Escuts. Armes Disponibles: Maces d'una i dues mans, Bastons, Destrals a una o dues mans, Dagues

  • Sacerdot (Sacerdote)

Els Sacerdots coneixen les diferents fes al llarg dels dispars territoris de World of Warcraft. A Kalimdor, les Sacerdotesses Elfs Nocturnes adoren la deessa de la lluna Elune, mentre els Sacerdots Nans a Khaz Modan transmeten el seu missatge sobre la Llum a tot el món. A les ruïnes de Lordaeron, els Sacerdots No-morts dels Renegats, tenen la seva fe distorsionada i corrompuda per les seves existències torturades, estenent una fosca interpretació de la Llum Sagrada. Són els millors sanadors, ja que estudien tots els misteris de la llum i la vida, però això els hi atorga el poder de donar la vida o treure-la mitjançant la part fosca de la llum... Talents: Disciplina, Sagrat, Foscor.

Disponible per a: Humans, Nans, Elfs nocturns, Draeneis, No-morts, Trols, Elfs Sanguinaris, Pandes. Tipus: Màgia curativa principalment. Armadures disponibles: Tela. Armes disponibles: Maces d'una mà, Dagues, Bastons, Vares

  • Bruixot (Brujo)

Els Bruixots són mags que han explorat amb massa profunditat les arrels del poder demoníac. Consumits per una ànsia de coneixement fosc, s'han abocat a les màgies caòtiques del món. Aquesta classe en els gnoms és la més temuda per la majoria dels jugadors. Misteriosament han mantingut el poder suficientment per evitar ser empassats pels dimonis. Combaten amb l'ajut d'astuts dimonis que actuen com a mascotes, com ara: el Diablet, el Manafec, l'Abissari, la Succubu i el Guardià Vil i l'Infernal. Talents: Debilitació, Dimonologies, Caos.

Disponible per a: Gnoms, Humans, Orcs, No-Morts, Elfs Sanguinaris. Tipus: Combat a distància mitjançant poders obscurs i invocacions. Armadura Disponible: Tela. Armes Disponibles: Dagues, Vares, Bastons, Espases

  • Cavaller de la mort (Caballero de la Muerte)

Els cavallers de la mort són antics soldats de l'actual rei lich Arthas. Han fugit d'ell per unir-se a l'horda o l'aliança (cada raça al seu bàndol respectiu). Comencen al nivell 55 i com el seu nom indica són cruels i despietats. Després de deslliurar-se de l'esclavitud del rei/príncep Lich Arthas volen venjar-se de la seva actuació despietada envers ells. Ajudats per invocacions tals com Necròfags i Gàrgoles combaten en un tranç de sang i foscor, gelant la sang inclús del més poderós dels guerrers... Talents: Sang, Gel, Heretge. Disponible per a: Totes les races menys els pandas. Tipus: Combat cos a cos amb alguns encanteris d'invocacions. Armadura Disponible: Tela, Cuir, Maia i Plaques. Armes Disponibles: Totes (excepte Vares) (El cavaller de la mort només està disponible a la segona expansió i es desbloqueja arribant al nivell 55 amb un personatge qualsevol.)

Monju Quan, fa segles, els pandaren patien sota el jou dels Mogu, van ser els monjos qui van portar l'esperança al que semblava inevitablement un futur nefast. A causa de la prohibició de l'ús d'armes imposada pels seus amos, aquests pandaren triar centrar-se a aprofitar la seva txi i aprendre a combatre sense el concurs d'armes. Quan va arribar l'oportunitat de desencadenar una revolució, estaven prou ben entrenats per treure el jou de l'opressió. Disponible per a: pandas, humans, nans, draeneis, gnoms, elfs nocturns, elfs sanguinis, orcs, taurens, no morts, trols. tipus de combat: Dps (Dany per segon, especialista a atacar), Tanc (Especialistes a rebre els atacs), Senador (Especialistes en cura) Armadura Disponible: Tela, Cuir Armes Disponibles: Armes de puny,Destrals d'una mà,Maces d'una mà,Espases d'una mà,Armes d'asta,Bastons Talents: Mestre Cerver (maestro cervezero), Teixidor de Boira (Tejador de Niebla), Viatjer del Temps (Viajero del Tiempo)

Ciutats

  • Ventempesta (Ventormenta)

És la ciutat dels humans i capital de l'Aliança. Només i són benvinguts els humans, els nans, els gnoms, els elfs nocturns i els draenei. La ciutat és dirigida pel rei-nen Arthur en l'absència del seu pare. Els bruixots, com que estan malvistos per l'Aliança, es refugien en el subsòl d'una taverna al barri dels mags. Està connectada per un tramvia subterrani amb Forjaz. Ventempesta està situada al Bosc d'Elwing, territori comandat per l'Aliança. A Ventempesta també hi ha unes masmorres anomenades "Masmorres de Ventempesta" on hi han bandits, lladres, bergants i fariseus en llibertat pels passadissos. Cal destacar també la construcció d'estil portuari dels embarcaments creats a partir de la segona expansió, comprenen una gran riquesa arquitectònica fruit de l'esforç del proletariat, tant humà com nan. Gràcies a aquests magnífic port, els elfs nocturns, els draeneis i els humans estan més en contacte i poden desenvolupar-se millor. La principal amenaça la constitueix un grup d'heretges i bandoler que es titllen la Germanor del Dèfias, els exconstructors (avant/antic-fundadors/constructors) de la nova Ventempesta, però fruit d'un malentès van convertir-se en manifestants contra les injustícies laborals i acabaren fent aldarulls i finalment assassinant la senyora mestressa del Rey. Aquests antics fets, se suposa, que provocaren el que s'entén com el Desterrament dels Constructors i aquests juraren venjar-se de tothom que tingues relació amb els habitants humans, cosa que s'entén com a la guerra a l'Aliança que inclou les races anteriorment citades (del bàndol Aliança).

  • Forjaç (Forjaz)

És una ciutat allotjada en l'interior d'una muntanya de Dun'Moroh, terres de nans i gnoms. És la ciutat dels nans, també hi viuen gnoms exiliats de la seva pròpia ciutat, Gnomeregà. La ciutat està envoltada per canals de magma i lava. Els gnoms hi han construït una xarxa de tramvia via terrestre-mecànic que comunica amb Ventempesta. Forjàs és dirigida pel senyor de la forja Magni Barbabronce, el més gran dels tres germans exploradors i fundadors de la Lliga d'expedicions. La ciutat de Forjas també està comunicada amb l'actual ciutat-refugi dels gnoms, la Ciutat Manetes, habitada pels supervivents gnoms de la catàstrofe de Gnomeregà i dirigida pel Gran Manetes Mekkatorc, rei dels gnoms i supervivent de Gnomeregà. Gnomeregà va ser colpejada per un atac per la rereguardia, el Trocs (éssers fantàstics que habiten els subsòls de muntanyes i turons, creen cavitats i galeries) van destruir part de la seva tecnomecànica-ciutat, però el més vil va ser el rival del Mekkatorc que en un afany d'egoisme exemplificat activà els temporitzadors de les complexes màquines ocasionen així un rebombori sense fil, tot això desencadenà una sèrie de fets que acabà amb l'exili d'aquests Gnoms.

  • Darnassus

És la ciutat dels elfs nocturns. Darnasus roman al cor d'un arbre gegant flotant per les aigües del nord de Kalimdor anomenat Teldrassil. En principi els elfs nocturns ho tenen molt difícil per desenvolupar-se, perquè estan molt lluny de la capital de l'Aliança, Ventepesta, i per això han construït un port a Teldrassil i a la Costa Fosca per poder, mitjançant transports aquàtics, connectar-se amb Ventempesta. Darnasus és dirigida per la gran sacerdotessa Tyrande Xiuxiuejavents. La història del famós arbre de Teldrassil compren principalment l'avarícia del Arxidruida en l'absència del càrrec per part de Malfurió, el més immens dins del món natural, dut per l'avarícia i el desig del poble va ordenar crear un arbre de la vida, que tornaria la immortalitat (absència de mort) al poble elf, però no ho aconseguí i l'arbre es va quedar com a habitatge actual dels elfs.

  • L'Exodar (Exodar)

Una terrible explosió va fregar el nord de Kalimdor. En aquest moment la gran nau Exodar va caure sobre el firmament en una gran explosió durant la seva escapada de Terrallenda. Els nobles Draeneis viatjaven a través del no-res quan van xocar contra algun artefacte. Embravits després de saber-ne de les llegendes de l'Aliança s'hi van unir tractant d'eliminar la Croada Ardent i poder recuperar la seva antiga pàtria. El profeta Velen guia dels Draeneis va ser qui va salvar-los després que els astuts dimonis tractessin d'ensarronar-los en desitjos de poder, tot i així dos dels corresponsals van caure en les seves mans i amb ells una bona part dels draeneis, aquests eren l'Arximond i en Kil'jaeden. Durant la seva escapada es van topar amb els orcs, d'ells van aprendre l'art del xamanisme i el van dur com a tribut de la seva hospitalitat.

  • Orgrimmar

La immensa capital de l'horda, el seu cabdill: l'aparatós i xamànic Thrall que guià el seu poble a través de mars i muntanyes i forja l'imperi de Durotar. Aquesta immensa ciutat és la fortalesa de tot orc d'Azeroth, comunicada via aèria mitjançant Jenets de vent i Dirigibles creats pels ingeniosos goblin. El sotscapità en Vol'jin és l'hereu de tots el trolls Llançafosca que habitaven a l'arxipèlag del Ressò i bandejats a causa den Salasane un troll que va perdre la raó (es va tornar boig) a causa del Vudú i embruixà i encantar a una bona part de la població trol. Orcgrimmar està aixecada en unes valls de les escarpades elevacions de Durotar, la Vall de l'Honor, Vall de la Força, la Vall de la Saviesa i la Vall del Coneixement. A Orcgrimmar també hi ha un grup d'orcs que reticulen les forces ombrívoles. Ensems que Ventempesta, Orcgrimmar també disposa de masmorra anomenada "l'Avenc Igni" on hi han refugiats orcs que han traït en Thrall. S'ha descobert de l'existència d'un grup anomenat "El Fil Ardet", que segueix el camí fosc den Gul'dan, s'aixopluguen dins de les Galeries Fogoses, on resideixen adeptes i consellers aspres i toscos.

  • Entranyes (Entrañas)

Elaborada a l'interior de les obsucres criptes de Lordaeron és l'actual habitatge dels "renegats" no-morts, optant per l'estructura radiocèntrica es divideix en quatre principals barris laberíntics i un centre de comerç, els barris componen: El Barri de les Guerres, el Barri de les Màgies, el Barri dels Bergants i el famós Laboratori on els estudiosos i recaragolats no-morts treballen per crear una nova plaga que els permetes aconseguir la venjança sobre les tropes de Arthas, l'Assot. Comunicada per dues entrades, l'una per la Sala del Tron i l'altra per una complexa xarxa de claveguera utilitzada pel transport via aeri de les ratapinyades, ambdues entrades protegides per insensibles monstres abominables. Si bé el seu pacte amb l'horda és poc fiable són de gran ajuda, ja que aporten bona tecnologia. Cal destacar també que la fundadora la Traïdora Silvana (autodenominada "l'animà en pena" va ser la primera revolucionària de l'Assot que va dur a la resta a revoltar-se contra l'Assot. El seu majordom en Varimatrhas va ser obligat a allistar-se amb els Renegats, cosa que posa en dubte la seva confiança.

  • Cim del Tro (Cima del Trueno)

Habitatge dels taurens, braus i mansos taurens, la seva estatura intimida a les altres espècies, però són més pacífics que qualsevol. Enduts pel desig de retornar allò que deuen a la Mare Terra van proliferar obres benèfiques entorn de la terra, esborren a qualsevol que la malferís. Cairne Peullasang és el seu líder imponencial[Cal aclariment]. Cal destacar també l'Arxidruida Runatotam cabdill dels druides taurens. El Cim del Tro està situat en les verdes praderies de Mulgor, on els taurens i conviuen amb els kodos, pacífiques i amigables criatures que s'estenen per tot Mulgor. La ciutat es troba en unes elevacions espectaculars del terreny, on fins i tot, per pujar-hi es necessiten elevadors. Se sorprenen l'afinitat que tenen amb la caça aquests braus, allà on viatgen i edifiquen petits camps on atansen els seus rifles i altres per posar en prova la seva autosuficiència (capacitat o recepció) davant les bèsties.

  • Llunargenta (Lunargenta)

Ciutat dels majestuosos elfs de sang, derivats dels alts elfs després de la destrucció del Pou del Sol, ara busquen la venjança al príncep Arthas que va destruir la ciutat natal. Ara reconstruïda i governada per en Lor'themar Theron que substitueix en Kael'thas Caminant del Sol per la seva traïció envers el seu poble. Dividida en els grups bàsics: Guardaboscos i Ministres ambdós volen venjar-se dels no-morts de l'Assot però empren mètodes diferents. Cal destacar també la Senyora Liadrin fundadora de l'orde dels Cavallers de la Sang i paladins. Després de la destrucció de la seva antiga ciutat van haver d'aliar-se amb l'horda alhora units per vèncer l'Assot.

Indrets

Regnes de l'est (Reinos del este)

Bosc d'Elwynn (Bosque de Elwynn)

El Bosc d'Elwing és un dels territoris comandats per l'Aliança. Es localitza al centre de l'hemisferi sud de les terres de l'est. Al Bosc d'Elwing s'hi troben nombroses granges de cultius (com per exemple la Granja Pedregossa i les Vinyes de Maclure). Al Bosc d'Elwing hi han situats alguns establiments de l'Aliança dels quals destaquen una enorme fortalesa situada al sud-oest, Vila-daurada (un tranquil poble al centre del bosc) i Ventempesta, la capital de l'Aliança i ciutat dels humans. Des del Bosc d'Elwing es poden accedir a altres indrets; al sud-oest es pot arribar als Parems de Ponent, al sud, el bosc s'estén en terres maleïdes, a partir de la Rierada Tètrica el Bosc d'Elwing es transforma en el Bosc de l'Ocàs. A l'est del Bosc d'Elwing, les terres són més escarpades i s'arriba a les Muntanyes Crestagranada. Al Bosc d'Elwing també hi ha una banda de delinqüents i saquejadors que es fan dir "El Gremi Deifias". Són més nombrosos als Pàrams de Ponent, on tenen el seu cau, però el Bosc d'Elwig també està ocupat per aquests delinqüents.

Parem de Ponent (Parramos de Poniente)

Ocupat des de fa anys pels humans, és una zona costanera on es practica l'agricultura de cereals i de carabasses. Però el seu poble principal, Ribera de lluna, va caure en mans dels Defias. (Sota la vila, els Defias han construït la seva base secreta, les mines de la mort) Ara els humans han construït una torre al Turo Sentinella, l'únic emplaçament totalment de l'Aliança.

Muntanyes Crestagrana (Montañas Crestagrana)

És, sens dubte, la zona més perjudicada (Humana) per a la guerra contra els orcs. La Vila del llac va quedar més d'un cop aïllada de la societat per culpa del fet que els orcs van derruir el pont.

Bosc de l'ocàs

Horta de l'Espinatorca

Corredor de la mort

Pantà de les tristeses

Gola de foc

Planícies ardents

Lonch Modan

Dun'Moroh

Les maresmes

Terres altes d'Arathi

Pendents de Trabalomas

Bosc dels platers

Clarianes de Tirisfal

Muntañas d'Alterac

Terres d'interior

Terres de la pesta de l'oest

Terres de la pesta de l'est

Contrades Inhòspites

Comarques Fantasmas

Bosc del cant etern

Ila de Quel'danas

Kalimdor

Durotar

Els Secs

Mil-i-una Agulles

Serra Esperó

Valle Fresno

Aszhara

Frondavil

Bressol de l'hivern

Clariana de les Llunes

Costafosca

Mulgor

Feralas

Tanàris

Crater de Un'Goroh

Shilithus

Pantà Remolcafang

Desolance

Arxipèlag Boira Blava

Arxipèlag Boira Sanguinaria

Teldrassil

Uldum

Hyjal

Masia

Naz'aret

Terraenllà

Península de les flames infernals

Aiguamolls de Zangar

Nagran

Bosc de Terrokar

Vall Sombralluna

Serralada Espasafilada

Tempesta Abisal

Rascanord

Tundres Boreals

Pujols salvatges

Fiord Aquidional

Cementiri de dracs

Zul'Drak

Conca de Sholazar

Bosc Cant de cristall

Corona de gel

Els Cims Tormentosos

Pandaria

La fageda de Jade

La vall dels 4 vents

Cima Kun-Lai

La plana de Tong Long

La Frondositat Krasarang

El desert de l'horror

La vall de la flor eterna

Draenor

Serrelada del foc congelat

Gorgrond

Talador

Pics d'Arak

Vall Hombralluna

Nagrand

Selva de Tanaan

Masmorres de Banda

Les masmorres de Banda són menys complicades d'assolir que les masmorres de grup. Aquestes solen donar més objectes i de millor qualitat, no obstant això cal entre 10 i 25 de jugadors per avançar. La quantitat de jugadors requerida varia segons la masmorra.

Cavernes del Temps: El combat pel Mont Hyjal

Ciutadella del Foc Infernal: Amagatall d'en Magtheridó

El castell de la tempestat: L'ull

El nexe: L'ull de l'eternitat

El sagrari Obsidiana

Amagatall Alanegra

Amagatall de Grull

Amagatall d'Onyxia

Karazhan

La camara de Archavó

Maseta de la Font del Sol

Naxxramas

Nucli de magma

Reserva de l'ullal torçat: Caverna del Santuari de la serp

Ruinas de Ahn'Qiraj

Temple de Ahn'Qiraj

Temple Fosc

Ulduar

Zul'Aman

Zul'Gurub

Altres

Per jugar en el joc és necessari entrar en un servidor. El servidor fa que el tothom pugui connectar-se al mateix lloc sense un servidor no es pot jugar. Per poder jugar és necessari pagar una quota mensual, molts jocs de rol multijugadors massius en línia són de pagament mensual però altres són gratuïts "Free-To-Play".

Continguts Extres

Base de dades del joc: es.wowhead.com/ Pàgina web oficial del joc: http://eu.battle.net/wow/es/ Guias sobre el joc: www.guiaswow.com/ Comunitat gamer catalana: http://www.gamer.cat/

Música del joc

La música té un paper molt important al joc. Vídeo de música del joc gravat en directe: http://www.youtube.com/watch?v=nJtuCA4vq2g

Altres jocs de rol en línia

Enllaços externs

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: World of Warcraft