Electropop: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Cap resum de modificació
iw
Línia 8: Línia 8:


[[Categoria:Gèneres musicals]]
[[Categoria:Gèneres musicals]]

[[de:Elektropop]]
[[en:Electropop]]
[[ja:テクノポップ]]
[[ru:Электропоп]]

Revisió del 11:25, 7 des 2007

L'electropop (també anomenat Technopop) és un estil particular de synth pop que va florir al principi dels anys 1980, encara que els primers enregistraments es van realitzar a finals dels anys 1970.

Molts conjunts musicals han continuat usant aquest tipus de so en els anys 1990 i en els anys 2000. L'electropop es caracteritza freqüentment per un so electrònic i repetitiu.

Les cançons electre pop són en el fons cançons pops, amb melodies i ritmes simples i enganxosos, però que es diferencien de les cançons de música balli que el gènere electropop ajudo a inspirar - techno, dub, house, electroclash, etc. A l'electropop s'emfatitza la composició musical per sobre de la capacitat de ball. L'electropop està relacionat amb el moviment Neo Romántico a començaments dels anys 1980, i els moviments synthpop i electroclash a partir dels anys 1990.

Actualment ha anat fent-se més popular, plasmat en artistes com Justin Timberlake, Britney Spears, Kylie Minogue, Madonna i grups mexicans com Belanova i Moenia i a Argentina per Lourdes (Banda).