Vés al contingut

Acte jurídic: diferència entre les revisions

3 octets eliminats ,  fa 6 anys
m
Corregit: - requereixen de la voluntat + requereixen la voluntat
(Els enllaços (referència i "enllaços externs") a "dicciobibliografia.com" porten a un web d'una sola pàgina sobre préstecs personals, sense relació evident amb l'article. Eliminat i posat segon "Millorar")
m (Corregit: - requereixen de la voluntat + requereixen la voluntat)
* Actes positius i negatius: En els primers, el naixement, la modificació, l'extinció, etc. d'un [[dret subjectiu|dret]], depèn de la realització de l'acte, com és, per exemple, la signatura d'un [[pagaré]], el lliurament d'una suma de [[diners]], la realització d'un [[treball (economia)|treball]] o d'una [[obra d'art]]. En els segons, en canvi, la conducta jurídica consisteix en una omissió o abstenció, com és el cas de les obligacions de no fer. El propietari d'una [[casa]] llogada a un tercer ha d'abstenir-se de pertorbar en el seu gaudi: en aquest fet negatiu, en aquesta abstenció, consisteix el compliment de la seva obligació.
 
* Actes unilaterals i bilaterals: Els actes jurídics són unilaterals quan per la seva perfecció, requereixen de la voluntat d'una sola part, que pot ser una sola [[Persona jurídica|persona]], en el cas del testament, o la voluntat de diverses [[Persona jurídica|persones]] que són, però, una sola part, doncs la seva voluntat s'expressa amb el mateix sentit com, per exemple, en el cas de les comunitats representades per un administrador. Són bilaterals quan requereixen el consentiment de dues o més voluntats (consentiment), com els [[contracte]]s.
 
: Aquesta classificació no s'ha de confondre amb la de [[contracte]]s que són unilaterals i bilaterals. Els contractes són sempre actes jurídics bilaterals, atès que no existeixen sense el concurs de voluntats, però amb vista als seus efectes, s'anomenen unilaterals els que creen [[deure|obligacions]] a càrrec d'una sola de les parts, com ara el [[contracte de dipòsit|dipòsit]] o la [[donació]] i bilaterals aquells que les creen per a ambdues parts, com la compravenda i el contracte de treball.
1.168.729

modificacions