Diferència entre revisions de la pàgina «Luci Licini Murena (cònsol)»

Salta a la navegació Salta a la cerca
m
Quint Hortensi (orador)
m (Ciceró)
m (Quint Hortensi (orador))
El [[65 aC]] fou pretor junt amb Servi Sulpici i tenia la ''juridictio'' mentre Sulpici presidia les ''quaestio peculatus''. Durant la pretoria va tenir la superintendència dels ''ludi Apollinares'' en els que va gastar molts diners. El [[64 aC]] fou propretor a la Gàl·lia Cisalpina on va tenir al seu germà [[Gai Licini Murena]] com a llegat.
 
El [[63 aC]] va tornar a Roma i fou candidat al consolat pel que fou elegit junt amb [[Dècim Juni Silà]], per l'any [[62 aC]]. Servi Sulpici se li va oposar i fou derrotat als comicis i llavors va denunciar a Murena per ''ambitus'', acusació que va tenir el suport de [[Marc Porci Cató]], Gneu Postumi i Servi Sulpici el jove; Murena fou defensat per [[Quint Hortensi (orador)|Quint Hortensi]], [[Ciceró|Marc Tul·li Ciceró]] (que era llavors cònsol) i [[Marc Licini Cras]]. Murena fou absolt.
 
Els dos consols van haver de decidir sobre els catalinaris. Silà va declarar que era partidari de l'execució dels capturats i Murena, primer indecís, finalment li va donar suport. El seu consolat fou destorbat per [[Quint Cecili Metel Nepot (cònsol 57 aC)]] que afavoria a [[Gneu Pompeu]] en oposició als optimats. Es va aprovar la ''Lex Licinia Junia'', que fixava el termini que havia de passar entre l'aprovació en comicis i la promulgació d'una llei.
132.052

modificacions

Menú de navegació