Tribunal de la Penitenciaria Apostòlica: diferència entre les revisions

Salta a la navegació Salta a la cerca
m
Corregit: ús de les mateixes. Avui > ús d'aquestes. Avui
m (Robot insereix {{Autoritat}})
m (Corregit: ús de les mateixes. Avui > ús d'aquestes. Avui)
Els seus orígens es remunten, a finals del [[segle XIII]], el cardenal encarregat de rebre les confessions pel papa ('' cardinals cinc confessions pro papa recipit ''), és a dir, aquell que tracta tots els assumptes de consciència, tant interns (fins i tot fora de la confessió sacramental) com externs. Aquest cardenal, anomenat de vegades '' pœnitentiarius '' (penitenciari), està assistit pels capellans penitenciaris, un per cada una de les basíliques majors de [[Roma]]. La Penitenciaria va ser remodelada profundament per [[Pius V]] a [[1569]], [[Benet XIV]] a [[1744]] i [[Pius X]] que va reduir les seves competències en assumptes interns.
 
Les prerrogatives de la Penitenciària actual són obra de [[Benet XV]] que li va afegir la secció d'indulgències, encara que únicament s'encarrega de la concessió i de l'ús de les mateixesd'aquestes.
 
Avui en dia la Penitenciaria és dirigida per un [[Cardenal (catolicisme)|cardenal]] [[prefecte]], el [[Penitenciari major]], assistit per un regent, dos oficials i un consell de prelats.
1.161.213

modificacions

Menú de navegació