Sèrie 253 de Renfe: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m Robot endreça categories
m Canvis menors, neteja, replaced: <references /> → {{referències}} AWB
Línia 1: Línia 1:
'''S-253''' és una sèrie de cent unitats de [[locomotora|locomotores]] elèctriques de la 3a generació de la família Traxx fabricada per [[Bombardier]], denominada Bombardier TRAXX2I F140DC, lliurades des del [[2008]] a [[RENFE]]. Aquesta sèrie de locomotores és destinada exclusivament per al tràfic de mercaderies, i ofereixen una potència de 5.400 kW propulsats per una sèrie de diferents convertidors de potència [[GTO]] i controls de tracció Mitrac TC 3300 [[Transistor bipolar de porta aïllada|IGBT]] i un mòdul de [[Transmissió mecànica|transmissió]] per desenvolupar una velocitat màxima de 140 km/h. Les locomotores tenen un ample fix de 1668mm, ample ibèric, encara que com a tot el material nou que adquireix [[RENFE]], se li podran instal·lar [[Bogi|bogies]] d'ample [[UIC]].
'''S-253''' és una sèrie de cent unitats de [[locomotora|locomotores]] elèctriques de la 3a generació de la família Traxx fabricada per [[Bombardier]], denominada Bombardier TRAXX2I F140DC, lliurades des del [[2008]] a [[RENFE]]. Aquesta sèrie de locomotores és destinada exclusivament per al tràfic de mercaderies, i ofereixen una potència de 5.400&nbsp;kW propulsats per una sèrie de diferents convertidors de potència [[GTO]] i controls de tracció Mitrac TC 3300 [[Transistor bipolar de porta aïllada|IGBT]] i un mòdul de [[Transmissió mecànica|transmissió]] per desenvolupar una velocitat màxima de 140&nbsp;km/h. Les locomotores tenen un ample fix de 1668mm, ample ibèric, encara que com a tot el material nou que adquireix [[RENFE]], se li podran instal·lar [[bogi]]es d'ample [[UIC]].


Aquesta sèrie de locomotores és monotensió, estant preparades per funcionar únicament sota una tensió de 3 kV en [[corrent continu]], pel no podran funcionar en els traçats d'alta velocitat aptes per a mercaderies que s'estan construint en l'actualitat.
Aquesta sèrie de locomotores és monotensió, estant preparades per funcionar únicament sota una tensió de 3 kV en [[corrent continu]], pel no podran funcionar en els traçats d'alta velocitat aptes per a mercaderies que s'estan construint en l'actualitat.


De les cent unitats adjudicades el 8 d'octubre de 2006, les 55 primeres han estat construïdes per Bombardier en la factoria que té en Gual Ligure ([[Itàlia]]) i les 45 restants en el [[TCR]] de Villaverde Baix (Madrid). A mitjans de juny de 2011, 82 estaven en servei i les 18 restants de la Sèrie estaven en proves<ref name="test"> Listadotren - RENFE Operadora - 253 </ref>
De les cent unitats adjudicades el 8 d'octubre de 2006, les 55 primeres han estat construïdes per Bombardier en la factoria que té en Gual Ligure ([[Itàlia]]) i les 45 restants en el [[TCR]] de Villaverde Baix (Madrid). A mitjans de juny de 2011, 82 estaven en servei i les 18 restants de la Sèrie estaven en proves<ref name="test">Listadotren - RENFE Operadora - 253</ref>


==Notes==
==Notes==
{{referències}}
<references />


== Enllaços externs==
== Enllaços externs==

Revisió del 07:24, 11 maig 2016

S-253 és una sèrie de cent unitats de locomotores elèctriques de la 3a generació de la família Traxx fabricada per Bombardier, denominada Bombardier TRAXX2I F140DC, lliurades des del 2008 a RENFE. Aquesta sèrie de locomotores és destinada exclusivament per al tràfic de mercaderies, i ofereixen una potència de 5.400 kW propulsats per una sèrie de diferents convertidors de potència GTO i controls de tracció Mitrac TC 3300 IGBT i un mòdul de transmissió per desenvolupar una velocitat màxima de 140 km/h. Les locomotores tenen un ample fix de 1668mm, ample ibèric, encara que com a tot el material nou que adquireix RENFE, se li podran instal·lar bogies d'ample UIC.

Aquesta sèrie de locomotores és monotensió, estant preparades per funcionar únicament sota una tensió de 3 kV en corrent continu, pel no podran funcionar en els traçats d'alta velocitat aptes per a mercaderies que s'estan construint en l'actualitat.

De les cent unitats adjudicades el 8 d'octubre de 2006, les 55 primeres han estat construïdes per Bombardier en la factoria que té en Gual Ligure (Itàlia) i les 45 restants en el TCR de Villaverde Baix (Madrid). A mitjans de juny de 2011, 82 estaven en servei i les 18 restants de la Sèrie estaven en proves[1]

Notes

  1. Listadotren - RENFE Operadora - 253

Enllaços externs