Diferència entre revisions de la pàgina «Assassinat de Sarajevo»

Salta a la navegació Salta a la cerca
m
Corregit: -Gracies a +Gràcies a
(He ampliat el que va ocurrir, amb noves dades, detallant el que va succeir.)
m (Corregit: -Gracies a +Gràcies a)
Els 6 conspiradors es van posar al llarg de tot el trajecte de '''l’arxiduc''', amb la finalitat de trobar el moment idoni per acabar amb ell. Dels 6 assassins nomes 2, van poder fer servir les seves armes, '''Nedelko Cabrijnovic''' i '''Gavrilo Princip''', els demes ja sigui, per nervis o per que hi havia un policia a prop o per que les seves armes van fallar, no van poder complir el seu comès. '''Nedelko Cabrijnovic''' va llançar la seva bomba, amb la mala sort de que li va donar al capo del cotxe de l’arxiduc, fent que la bomba rebotes i anés a parar a sota del cotxe de darrere,  Després d’això '''Cabrijnovic''' es va prendre una capsula de cianuro, que estava en mal estat, per la qual cosa, no li va fer efecte, i el van apressar. Degut a l’intent d’assassinat fallint, l’arxiduc, a ultima hora va decidir anar a l’hospital a veure als afectats de la bomba, en contra dels consells dels seus consellers. I va ser anant cap a l’hospital, quan el cotxe estava aturat, que per casualitat '''Gavrilo Princip''' passava per allà, i al veure a l’hereu a la seva esposa tant a prop seu no va voler desaprofitar aquesta oportunitat i va efectuar dos tirs, un li va donar a l’arxiduc al coll i l’altre li va donar a la seva dona en l’estomac.  Després d’això es va intentar suïcidar, però les persones al seu voltant s’ho van impedir, i el van apressar.  
 
GraciesGràcies a les detencions, la Mà Negra o Jove Bòsnia es va desmantellar, i tots  van acabar en la presó o ejectats.  
 
El [[magnicidi]] fou el detonant de l'esclat de la [[Primera Guerra Mundial]] ([[1914]]-[[1918]]) atès que, de resultes de l'assassinat, [[Àustria]] declarà la guerra a Sèrbia, ja que Sèrbia es va negar a acceptar l’ultimàtum que li va llançar Àustria, fet que desencadenà el joc d'aliances pel qual [[Alemanya]] il'imperi Otomà donaria suport a l'imperi austrohongarès; i [[Rússia]], [[França]] i la [[Gran Bretanya]] recolzarien Sèrbia.
1.150.607

modificacions

Menú de navegació