Guido Ascanio Sforza di Santa Fiora: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
amplio contingut
afegeixo categoria
Línia 16: Línia 16:
[[Categoria:Cardenals creats per Pau III]]
[[Categoria:Cardenals creats per Pau III]]
[[Categoria:Cardenals Camarlencs]]
[[Categoria:Cardenals Camarlencs]]
[[categoria:Cardenals protodicaques]]

Revisió del 22:49, 22 maig 2016

Guido Ascanio Sforza di Santa Fiora
Guido Ascanio Sforza di Santa Fiora

Guido Ascanio Sforza di Santa Fiora ( 26 de novembre de 15186 d'octubre de 1564) va ser un cardenal italià, conegut també com El cardenal di Santa Fiora.

Nascut a Roma, era fill de Constança Farnese i per tant nét del Papa Pau III, germà del cardenal Alessandro Sforza (1565), oncle del cardenal Francesco Sforza i l'oncle avi del cardenal Federico Sforza (1645). Durant el seu temps com a cardenal va ser degà, així com administrador de diferents pobles i seus episcopal.

La seva carrera eclesiàstica s'inicia molt d'hora amb la seva selecció com a bisbe de Montefiascone i Corneto, en l'actualitat diòcesi de Viterbo, el 12 de novembre de 1528, quan encara no havia complert deu anys d'edat. Va dimitir de dit càrrec el 4 de juny de 1548.

Va ser elevat a cardenal al consistori del 18 de desembre de 1534 per el Papa Pau III amb la Diaconia de Sant Vito Santi, Modesto i Crescencia. Més tard va ser nomenat Cardenal camarlenc de la Santa Església Romana el 22 d'octubre de 1537, càrrec que va ocupar fins a la seva mort. Va optar per la Diaconia de Santa Maria en Cosmedin el 31 de maig de 1540, per la Diaconia de Sant'Eustachio el 10 de desembre de 1540 i finalment per la Diaconia de Santa Maria a Via Lata el 9 de març de 1552. Va participar en els dos conclaves de 1555 (la d'abril que va triar Marcel II i al maig, que va escollir a Pau IV), així com el conclave celebrat el desembre de 1559, el que va resultar en electe de Pius IV, qui va re-convocar el Concili de Trento.

Guido Ascanio Sforza va morir el 6 d'octubre de 1564 de la febre a Màntua. El seu cos va ser traslladat a Roma i sepultat a la capella de la seva família a la Basílica de Santa Maria Major.