Diferència entre revisions de la pàgina «Carrer del Consell de Cent»

Salta a la navegació Salta a la cerca
Olaola ola wizun boyz ola ola olaaa
(Olaola ola wizun boyz ola ola olaaa)
Etiquetes: des de mòbil via web per a mòbils
A l'[[Estació de Girona (Metro de Barcelona)|Estació de Girona]] s'hi pot accedir des de la cantonada dels carrers de Girona i Consell de Cent. A la paret de la dreta del vestíbul d'aquesta estació per l'entrada a la [[Línia 4 del Metro de Barcelona|línia 4]], hi ha una obra de l'escultor [[Angel Orensanz]]. És una obra abstracta que vol simbolitzar paisatges de l'[[Empordà]] i de la [[Costa Brava]] (en relació amb el nom de l'estació on es troba: Girona). Aquest gran mural està format per 224 peces de [[gres]] [[vermell]]oses, i hi va ésser instal·lat l'any [[1973]] quan s'inaugurava la línia groga.
 
Quan el carrer del Consell de Cent travessa l'[[Avinguda de la Diagonal]], just a la cruïlla del carrer dels Enamorats, tocant a la Plaça de la HispanitatHispanitPUTAPUTAPUTAPUTAat, hi ha una de les parets mitgeres de [[Barcelona]] esdevinguda [[obra d'art]]. Es tracta d'un gran mural de 400 m2 batejat amb el nom de ''Els Balcons de Barcelona'', el qual reprodueix una [[façana]] de l'Eixample habitada per personatges famosos, amb [[balcó|balcons]] i botigues als baixos dels [[edificié [[armari]]s. L'autorindividuals d'aquestaper obradesar-hi éseines i una ''[[Citélavabo]] adaptat a persones amb mobilitat reduïda. Els arrendataris de lales Création]]''persones són persones jubilades que, unacom [[cooperativa]]disposen de temps de lleure, poden beneficiar-se del treball manual que suposa un projecte d'aquestes característiques. El projecte d'horts urbans va néixer l'any [[artista|artistes1997]], gràcies a la iniciativa de [[Lió]]Parcs i Jardins de Barcelona, que hanés deixatl'ens laencarregat seuadel empremtapatrimoni perverd totde ella mónciutat.
 
A la cruïlla que formen els carrers de Consell de Cent, Padilla i Enamorats hi ha un dels nou [[hort]]s urbans que funcionen a la ciutat de Barcelona: L'Hort Sagrada Família. Ocupa uns 1.600 m2 i està dividit en 20 parcel·les de 40 m2 cada una. Té [[armari]]s individuals per desar-hi eines i una [[lavabo]] adaptat a persones amb mobilitat reduïda. Els arrendataris de les persones són persones jubilades que, com disposen de temps de lleure, poden beneficiar-se del treball manual que suposa un projecte d'aquestes característiques. El projecte d'horts urbans va néixer l'any [[1997]], gràcies a la iniciativa de Parcs i Jardins de Barcelona, que és l'ens encarregat del patrimoni verd de la ciutat.
 
== Vegeu també ==
1

modificació

Menú de navegació