Francesc Labarta i Planas: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m DEFAULTSORT
Línia 17: Línia 17:


{{DEFAULTSORT:Labarta Planas, Francesc}}
{{DEFAULTSORT:Labarta Planas, Francesc}}
[[Categoria:Dibuixants catalans]]
[[Categoria:Dibuixants barcelonins]]

Revisió del 11:18, 17 des 2007

Francesc Labarta i Planas (Barcelona, 1883 - 1963) va ésser un pintor i dibuixant.

Fill del dibuixant Lluís Labarta i nét de l'aquarel·lista i litògraf Eusebi Planas, s'inicià en les arts de la mà del seu pare.

A Llotja, on tindria com a mestre, entre d'altres, a Francesc Soler Rovirosa, Josep Pascó, Josep Lluís Pellicer, Anglada Camarasa i Arcadi Mas i Fontdevila, guanyà tres bosses de viatge per anar a perfeccionar els seus estudis a l'estranger.

Ja a Barcelona, fundà, juntament amb Ricard Canals, Xavier Nogués, Joan Colom i Ivo Pascual, l'agrupació Les Arts i els Artistes.

Com a dibuixant, col·laborà a nombrosos setmanaris satírics catalans com Papitu -on signava amb el pseudònim de Lata-, L'Esquella de la Torratxa i La Cuca Fera, amb il·lustracions sofisticades que pretenien reflectir la vida moderna.

Com a pintor, conreà assíduament el paisatge. També es dedicà al dibuix artístic industrial (projectant mosaics, vitralls i catifes) i a la pintura mural de palaus i esglésies.

Pedagog per vocació, a més de formar part del professorat de l'Escola d'Arts i Oficis i Belles Arts de Barcelona, fundà la seua pròpia acadèmia.

Referències