Diferència entre revisions de la pàgina «Recuperació de dades»

Salta a la navegació Salta a la cerca
cap resum d'edició
m (Robot inserta {{Commonscat}} que enllaça amb commons:category:Data recovery)
{{FR}}
{{MF|data=abril de 2013}}
La '''recuperació de dades''' és un conjunt de tècniques utilitzades per l'extracció de dades d'elements que contenen una [[informació,]] peròque no és accessible per medisels mètodes habituals. La recuperació de dades es divideix en 2 tipus segons si les dades s'han extraviat per danys lògics o per danys normalsfísics.
 
== Danys lògics ==
La recuperació de dades es divideix en 2 tipus:
És el cas més senzill de recuperació de dades, on la solució als problemes es basen a aplicar regles lògiques al dispositiu per extraure la informació, per aquest fi existeixen multitudsdiversos d'eines softwareprogrames gratuïts i comercials. Els problemes més usuals són esborrats i/o formatejats accidentals, corrupció d'arxius, problemes relatius amb [[virus]], etc.
# Recuperació de dades causades per danys lògics
# Recuperació de dades causades per danys físics.
 
== Recuperació de dades causades per danys lògics ==
És el cas més senzill de recuperació de dades, on la solució als problemes es basen a aplicar regles lògiques al dispositiu per extraure la informació, per aquest fi existeixen multituds d'eines software gratuïts i comercials.
 
Els problemes més usuals són: esborrats i/o formatejats accidentals, corrupció d'arxius, problemes relatius amb virus, etc.
 
== Recuperació de dades causades per danys físics ==
Aquest cas és més complexa, on per poder realitzar una recuperació de les dades és necessari aplicar mesures correctores del problema físic que afecta al dispositiu, una vegada corregit el problema que presentava originalment el dispositiu pot ser necessari aplicar les regles lògiques que s'apliquen en el cas de danys lògics.
 
Els problemes més habituals són: problemes elèctrics i/o electrònics, problemes mecànics, problemes provocats per temperatures extremes, ruptures, cops, etc.
 
== Danys físics ==
Aquest cas és més complexa, on per poder realitzar una recuperació de les dades és necessari aplicar mesures correctores del problema físic que afecta al dispositiu, una vegada corregit el problema que presentava originalment el dispositiu pot ser necessari aplicar les regles lògiques que s'apliquen en el cas de danys lògics. Els problemes més habituals són: problemes elèctrics i/o electrònics, problemes mecànics, problemes provocats per temperatures extremes, ruptures, cops, etc.
 
{{orfe|data=juny de 2013}}
{{Commonscat}}
 
{{ORDENA:Recuperacio De Dades}} <!--ORDENA generat per bot-->
[[Categoria:Emmagatzematge digital]]
[[Categoria:Ciències de la informació]]
137.175

modificacions

Menú de navegació