Càstig: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Cap resum de modificació
Etiquetes: Edita des de mòbil Edició web per a mòbils
Cap resum de modificació
Etiquetes: Edita des de mòbil Edició web per a mòbils
Línia 1: Línia 1:
Un '''càstig''' o '''castig'''<ref>DIEC, DNV, que indegudament escriuen ''castic''aquest [[deverbal]]</ref> és la imposició d'un fet desagradable o la privació d'un privilegi en resposta a una [[conducta]] considerada moralment incorrecta. La persona que aplica el càstig ha de tenir [[autoritat]] sobre la qual el rep, com els tutors o pares. Si es fa a escala de l'Estat, per a sancionar delictes, rep el nom de [[pena]]. El càstig té com a funció principal que l'infractor no repeteixi el comportament perniciós per [[por]] de rebre un altre càstig. Els tipus de càstigs permesos i els actes als quals s'apliquen varien en funció de la cultura.
Un '''càstig''' o '''castig'''<ref>DIEC, DNV, que indegudament escriuen ''castic'' aquest [[deverbal]]</ref> és la imposició d'un fet desagradable o la privació d'un privilegi en resposta a una [[conducta]] considerada moralment incorrecta. La persona que aplica el càstig ha de tenir [[autoritat]] sobre la qual el rep, com els tutors o pares. Si es fa a escala de l'Estat, per a sancionar delictes, rep el nom de [[pena]]. El càstig té com a funció principal que l'infractor no repeteixi el comportament perniciós per [[por]] de rebre un altre càstig. Els tipus de càstigs permesos i els actes als quals s'apliquen varien en funció de la cultura.


==Vegeu també==
==Vegeu també==

Revisió del 13:08, 10 jul 2016

Un càstig o castig[1] és la imposició d'un fet desagradable o la privació d'un privilegi en resposta a una conducta considerada moralment incorrecta. La persona que aplica el càstig ha de tenir autoritat sobre la qual el rep, com els tutors o pares. Si es fa a escala de l'Estat, per a sancionar delictes, rep el nom de pena. El càstig té com a funció principal que l'infractor no repeteixi el comportament perniciós per por de rebre un altre càstig. Els tipus de càstigs permesos i els actes als quals s'apliquen varien en funció de la cultura.

Vegeu també

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Càstig
  1. DIEC, DNV, que indegudament escriuen castic aquest deverbal