Branca: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Cap resum de modificació
Etiquetes: Edita des de mòbil Edició web per a mòbils
Cap resum de modificació
Etiquetes: Edita des de mòbil Edició web per a mòbils
Línia 1: Línia 1:
{{polisèmia}}
{{polisèmia}}
[[Fitxer:Grey Jay on Branch.jpg|thumb|Ocell assegut a una branca]]
[[Fitxer:Grey Jay on Branch.jpg|thumb|Ocell assegut a una branca]]
La '''branca''' o el '''branc''' és la divisió (i les successives subdivisions) de la tija d'una planta, especialment del tronc d'un [[arbre]]. Quan és una branca de tallada d'un arbre, és un '''ram'''.
La '''branca''' o el '''branc''' és la divisió (i les successives subdivisions) de la tija d'una planta, especialment del tronc d'un [[arbre]]. Quan és una branca de tallada d'un arbre, és un '''ram''', o '''rama''' quan a més conserva el fullam.


==Descripció==
==Descripció==

Revisió del 16:14, 5 oct 2016

Per a altres significats, vegeu «Branca (desambiguació)».
Ocell assegut a una branca

La branca o el branc és la divisió (i les successives subdivisions) de la tija d'una planta, especialment del tronc d'un arbre. Quan és una branca de tallada d'un arbre, és un ram, o rama quan a més conserva el fullam.

Descripció

Es tracta d'una estructura connectada al tronc central d'un arbre o d'un arbust. Les branques poden desenvolupar-se de forma horitzontal, vertical o diagonal, tot i que aquesta última és la que presenten la major part de branques arbòries. És la part en la que normalment creixen les fulles.

Altres significats

Per associació hom utilitza la paraula branca en referència a les divisions d'una ciència, d'un art, d'una empresa, d'una via de tren, i d'una artèria o vena, entre altres.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Branca