Signe clínic: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m Corregit: objetiva conseqüent a > objetiva consegüent a
Cap resum de modificació
Línia 1: Línia 1:
En [[medicina]], un '''signe clínic''' és qualsevol manifestació objetiva consegüent a una [[malaltia]] o alteració de la [[salut]], i que es fa evident en la biologia del malalt. La [[semiologia]] és la disciplina de la qual es val el metge per a indagar, mitjançant l'examen psicofísic del pacient, sobre els diferents signes que pot presentar.
En [[medicina]], un '''signe clínic''' és qualsevol manifestació objetiva consegüent a una [[malaltia]] o alteració de la [[salut]], i que es fa evident en la biologia del malalt. La [[semiologia]] és la disciplina de la qual es val el metge per a indagar, mitjançant l'examen psicofísic del pacient, sobre els diferents signes que pot presentar.<ref>{{cite web|title=Definition: 'Sign'|url=http://www.medilexicon.com/medicaldictionary.php?t=81800|work=Stedman's Medical Dictionary|publisher=Lippincott Williams & Wilkins via Medilexicon International Ltd.'s website, medilexicon.org|accessdate=12 December 2013}}</ref> Un signe clínic és un element clau que el metge pot percebre en un examen físic, en contraposició als [[símptoma|símptomes]] que són els elements subjectius, percebuts només pel pacient. Són exemples de signes la [[febre]], l'[[edema]] o l'envermelliment d'una zona del cos. En canvi, el [[dolor]], l'[[astènia]] o els [[mareig]]s, són símptomes.


== Referències ==
Un signe clínic és un element clau que el metge pot percebre en un examen físic, en contraposició als [[símptoma|símptomes]] que són els elements subjectius, percebuts només pel pacient.
{{referències}}

{{ORDENA:Signe Clinic}}
Són exemples de signes la [[febre]], l'[[edema]] o l'envermelliment d'una zona del cos. En canvi, el [[dolor]], l'[[astènia]] o els [[mareig]]s, són símptomes.


{{ORDENA:Signe Clinic}} <!--ORDENA generat per bot-->
[[Categoria:Signes i símptomes| ]]
[[Categoria:Signes i símptomes| ]]

Revisió del 16:15, 21 oct 2016

En medicina, un signe clínic és qualsevol manifestació objetiva consegüent a una malaltia o alteració de la salut, i que es fa evident en la biologia del malalt. La semiologia és la disciplina de la qual es val el metge per a indagar, mitjançant l'examen psicofísic del pacient, sobre els diferents signes que pot presentar.[1] Un signe clínic és un element clau que el metge pot percebre en un examen físic, en contraposició als símptomes que són els elements subjectius, percebuts només pel pacient. Són exemples de signes la febre, l'edema o l'envermelliment d'una zona del cos. En canvi, el dolor, l'astènia o els mareigs, són símptomes.

Referències

  1. «Definition: 'Sign'». Stedman's Medical Dictionary. Lippincott Williams & Wilkins via Medilexicon International Ltd.'s website, medilexicon.org. [Consulta: 12 December 2013].