Vés al contingut

Viquipèdia:Citau les fonts: diferència entre les revisions

m
Revertides les edicions de FONTECH GROUP. Si penseu que és un error, deixeu un missatge a la meva discussió.
m (Algunes vocals de les formes verbals del mode subjuntiu)
m (Revertides les edicions de FONTECH GROUP. Si penseu que és un error, deixeu un missatge a la meva discussió.)
A la Viquipèdia cal '''citar les fonts''', és a dir, donar referències que puguin ajudar el lector a [[Viquipèdia:verificabilitat|verificar la veracitat]] de l'article i a '''trobar més informació'''. Les bones citacions són crítiques per ajudar a fer una [[Viquipèdia:Viquipèdia|Viquipèdia]] creïble i fàcil d'usar.
 
La Viquipèdia incorpora coneixements publicats en fonts acreditades i en cap cas genera nou coneixement. Quan consulteuconsultau fonts externes mentre escriviu un article, citar-les és d'una honradesa intel·lectual bàsica. Més que això, heu de '''cercar activament referències autoritzades per citar'''. Si escriviu sobre el vostre propi coneixement, llavors sabreu suficient per identificar les referències bones que el lector pot consultar sobre l'argument —sobre el que voleu respondre qüestions. (Això també us obliga a comprovar la [[Viquipèdia:Verificabilitat|verificabilitat]], i podríeu trobar que no ho sabeu tot). El punt principal és '''ajudar el lector'''; citeucitau tot allò que cregueu que pot ser de més ajuda.
 
Això s'aplica quan escriviu sobre opinions, així guardeuguardau-vos de la temptació d'escriure [[Viquipèdia:frases imprecises|frases imprecises]] com: “algú ha dit...” Qui ho ha dit, a on i quan? (recordeurecordau que la Viquipèdia no és el lloc adequat per posar-hi les vostres opinions o per fer [[Viquipèdia:investigació original|investigació original]]).
 
Això és d'aplicació '''fins i tot quan la informació no és discutida actualment''', fins i tot si no hi ha cap discussió just ara, algú podria venir en els pròxims cinc anys i voler discutir, verificar, o aprendre més sobre una qüestió. Per a postulats discutits és molt útil tenir una citació de forma que la conclusió pugui tant ser investigada (pels lectors) com resolta (per la comunitat d'editors de Viquipèdia).
407.021

modificacions