Pedra foguera: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
{{Infotaula de roca}}
Cap resum de modificació
Línia 1: Línia 1:
{{Infotaula de roca}}
{{Infotaula de roca}}
Una '''pedra foguera''' o '''pedrenyal''' és una [[roca sedimentària]] de color negre. És una varietat del [[sílex]] i antigament s'emprava juntament amb la [[pirita]] per a fer [[foc]].<ref>{{GEC|0235889|pedra foguera}}</ref> Donant cops amb dues pedres fogueres una contra l'altra s'aconsegueix fer una [[espurna]], que al caure sobre fulles seques origina el foc. Actualment ja no s'utilitza en la fabricació de pedres d'[[encenedor]], ha estat substituïda pel [[ferroceri]].
Una '''[[pedra]] [[foguera]]''' és una [[roca sedimentària]] de color negre. És una varietat del [[sílex]] i antigament s'emprava juntament amb la [[pirita]] per a fer [[foc]].<ref>{{GEC|0235889|pedra foguera}}</ref> Donant cops amb dues pedres fogueres una contra l'altra s'aconsegueix fer una [[espurna]], que al caure sobre fulles seques origina el foc. Actualment ja no s'utilitza en la fabricació de pedres d'[[encenedor]], ha estat substituïda pel [[ferroceri]].


== Vegeu també==
== Vegeu també==

Revisió del 13:22, 6 nov 2016

Infotaula de rocaPedra foguera
Tipussílex Modifica el valor a Wikidata

Una pedra foguera és una roca sedimentària de color negre. És una varietat del sílex i antigament s'emprava juntament amb la pirita per a fer foc.[1] Donant cops amb dues pedres fogueres una contra l'altra s'aconsegueix fer una espurna, que al caure sobre fulles seques origina el foc. Actualment ja no s'utilitza en la fabricació de pedres d'encenedor, ha estat substituïda pel ferroceri.

Vegeu també

Referències