Diferència entre revisions de la pàgina «Palau de la Música de València»

Salta a la navegació Salta a la cerca
m
millora de format
m (millora de format)
El Palau de la Música de València és un edifici de la ciutat de [[València]] situat a l'antic cau del [[Riu TuriaTúria]]. El Palau (com és coneix popularment) conté diverses sales per a audicions musicals, congressos, exposicions, espectacles i projeccions de cinema, entre altres activitats.
{{MF}}
El Palau de la Música de València és un edifici de la ciutat de València situat a l'antic cau del Riu Turia. El Palau (com és coneix popularment) conté diverses sales per a audicions musicals, congressos, exposicions, espectacles i projeccions de cinema, entre altres activitats.
 
==TrajectoriaTrajectòria==
Des de la seua inauguració, el [[25 d'abril]] de [[1987]], s'ha consodilat com un dels centres musicals més importants de l'estat espanyol. Actualment, el Palau és seu de l'[[orquestra de València]].
A més, a més, l'acústica del Palau, i de la seua sala [[José Iturbi]] en particular (la més important de l'auditori), ha estat elogiada per molts dels músics que han actuat en ella.
 
 
==L'edifici==
L'edifici, dissenyat per José María de Paredes, Premi Nacional d'Arquitectura, està format per dues façanes. Una mira al jardí del Turia[[Túria]] i està covertacoberta amb una bòveda de cristall que transforma el vestíbul del Palau en un hivernacle amb taronjerstarongers. Les deu columnes exteriors recreen un doble [[pentagrama]]. La part posterior, però actual entrada al públic, dóna al paseigpasseig de l'Albereda.
Gràcies a una ampliació posterior, hi ha una tercera part subterrània, que compta amb diverses sales d'assaig, vestuaris, sales d'enregistrament, i un nou espai destinat també a exposicions.
 
==Polítiques del Palau==
Sota la direcció de María Irene Beneyto, el Palau realitza campanyes per a acostar la cultura musical als més joves, i als ciutadans en general. Però el Palau també ha estat motiu de polèmica: el 22 de juliol de 2005 el Col.lectiu de Cantants en Valencià [[Ovidi Montllor]] es va manifestar, tancant-se dins del Palau de la Música, com a protesta de que encara no hi ha actuat cap grup o artista valencià que empre ella valenciàllengua pròpia com a llengua per a expressar-se.
 
[[Categoria:Edificis de València]]
103

modificacions

Menú de navegació