Palpatine: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m Corregit: rostre al utilitzar > rostre en utilitzar
Cap resum de modificació
Etiquetes: Edita des de mòbil Edició web per a mòbils
Línia 1: Línia 1:
'''Palpatine''' és un personatge de l'univers fictici de [[la Guerra de les Galàxies]].
'''Palpatine''' és un personatge de l'univers fictici de [[la Guerra de les Galàxies]].


Va començar la seva carrera política com a un senador, representant a [[Naboo]] en el Senat Galàctic ([[Galactic Senate]]) del planeta [[Coruscant]]. Després d'uns tèrbols moviments polítics va ascendir al lloc de Canceller Suprem de la República. Mentre el [[Canceller Valorum]] baixava del lloc. Després de l'erupció de la [[guerra dels Clons]] i gràcies al representant [[Jar Jar Binks]], va obtenir una sèrie de "poders especials" que podrien ser catalogats com a poders de ""Dictador"". Finalitzades les Guerres Clon Va revelar la seva veritable identitat: Era un Lord del Sith.
Va començar la seva carrera política com a senador, representant a [[Naboo]] en el Senat Galàctic del planeta [[Coruscant]]. Després d'uns tèrbols moviments polítics va ascendir al lloc de Canceller Suprem de la República. Mentre el [[Canceller Valorum]] baixava del lloc. Després de l'erupció de la [[Guerra clon|guerra dels Clons]] i gràcies al representant [[Jar Jar Binks]], va obtenir una sèrie de "poders especials" que podrien ser catalogats com a poders de "dictador". Finalitzades les Guerres Clon va revelar la seva veritable identitat: Era un Senyor dels Sith.


Palpatine havia actuat durant la Batalla de [[Naboo]] com a [[Darth Sidious]], un sith al que no se li podia veure el rostre en utilitzar unes túniques negres. Va usar al Virrei de la [[Federació de Comerç]], sols per a crear un conflicte suficientement important com per ascendir de Senador a Canceller de la [[República Galàctica]]. Darth Sidious va tenir com a aprenent a [[Darth Maul]] un Misteriós Zabrak que va perdre la vida a [[Naboo]] després d'un combat de [[Sabre làser|Sabres Làser]]. Gairebé immediatament va prendre al [[Comte Dooku]] com al seu nou aprenent [[Sith]]. El [[Jedi]] desertor va concloure els plans de Palpatine creant novament el caos, només que aquesta vegada a nivell Galàctic: Les [[Guerres Clon]].
Palpatine havia actuat durant la Batalla de [[Naboo]] com a [[Darth Sidious]], un sith al que no se li podia veure el rostre en utilitzar unes túniques negres. Va usar al Virrei de la [[Federació de Comerç]], sols per crear un conflicte suficientement important com per a ascendir de Senador a Canceller de la [[República Galàctica]]. Darth Sidious va tenir com a aprenent a [[Darth Maul]] un Misteriós Zabrak que quasi perd la vida a [[Naboo]] després d'un combat de [[Sabre làser|sabres làser]]. Gairebé immediatament va prendre al [[Comte Dooku]] com el seu nou aprenent [[Sith]]. El [[Jedi]] desertor va concloure els plans de Palpatine creant novament el caos, només que aquesta vegada a nivell galàctic: Les [[Guerres Clon]].


Palpatine es va aferrar al seu govern, excedint-se en el seu període diverses vegades, sempre amb el suport del Vice-Canceller [[Mas Amedda]] i la seva secretària [[Sly Moore]]. En veure el moment propici, Palpatine s'autoproclama Emperador i converteix la [[República Galàctica]] en l'[[Imperi Galàctic (La Guerra de les Galàxies)|Imperi Galàctic]]. L'Emperador va regnar per més de tres dècades, sempre envoltat de la seva cort de dingataris imperials: [[Sim Aloo]], [[Sate Pestage]], [[Kren Blista-Vinee]] i [[Janus Greejatus]].
Palpatine es va aferrar al seu govern, excedint-se en el seu període de govern diverses vegades, sempre amb el suport del Vice-canceller [[Mas Amedda]] i la seva secretària [[Sly Moore]]. En veure el moment propici, Palpatine s'autoproclama Emperador i converteix la [[República Galàctica]] en l'[[Imperi Galàctic (La guerra de les galàxies)|Imperi Galàctic]]. L'Emperador va regnar per més de tres dècades, sempre envoltat de la seva cort de dignataris imperials: [[Sim Aloo]], [[Sate Pestage]], [[Kren Blista-Vinee]] i [[Janus Greejatus]].


Finalment l'[[Aliança Rebel]] el va derrotar a [[Endor]], on va perdre la vida a les mans de qui menys esperava: el seu últim aprenent.
Finalment l'[[Aliança Rebel]] el va derrotar a [[Endor]], on va perdre la vida a les mans de qui menys s'esperava: el seu últim deixeble.


== Enllaços externs ==
== Enllaços externs ==

Revisió del 06:56, 14 des 2016

Palpatine és un personatge de l'univers fictici de la Guerra de les Galàxies.

Va començar la seva carrera política com a senador, representant a Naboo en el Senat Galàctic del planeta Coruscant. Després d'uns tèrbols moviments polítics va ascendir al lloc de Canceller Suprem de la República. Mentre el Canceller Valorum baixava del lloc. Després de l'erupció de la guerra dels Clons i gràcies al representant Jar Jar Binks, va obtenir una sèrie de "poders especials" que podrien ser catalogats com a poders de "dictador". Finalitzades les Guerres Clon va revelar la seva veritable identitat: Era un Senyor dels Sith.

Palpatine havia actuat durant la Batalla de Naboo com a Darth Sidious, un sith al que no se li podia veure el rostre en utilitzar unes túniques negres. Va usar al Virrei de la Federació de Comerç, sols per crear un conflicte suficientement important com per a ascendir de Senador a Canceller de la República Galàctica. Darth Sidious va tenir com a aprenent a Darth Maul un Misteriós Zabrak que quasi perd la vida a Naboo després d'un combat de sabres làser. Gairebé immediatament va prendre al Comte Dooku com el seu nou aprenent Sith. El Jedi desertor va concloure els plans de Palpatine creant novament el caos, només que aquesta vegada a nivell galàctic: Les Guerres Clon.

Palpatine es va aferrar al seu govern, excedint-se en el seu període de govern diverses vegades, sempre amb el suport del Vice-canceller Mas Amedda i la seva secretària Sly Moore. En veure el moment propici, Palpatine s'autoproclama Emperador i converteix la República Galàctica en l'Imperi Galàctic. L'Emperador va regnar per més de tres dècades, sempre envoltat de la seva cort de dignataris imperials: Sim Aloo, Sate Pestage, Kren Blista-Vinee i Janus Greejatus.

Finalment l'Aliança Rebel el va derrotar a Endor, on va perdre la vida a les mans de qui menys s'esperava: el seu últim deixeble.

Enllaços externs

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Palpatine