Germinal (pel·lícula de 1993): diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m Revertides les edicions de 85.192.72.185. Si penseu que és un error, deixeu un missatge a la meva discussió.
Cap resum de modificació
Etiquetes: escolar repetició de caràcters editor visual
Línia 71: Línia 71:
{{Autoritat}}
{{Autoritat}}
{{Viccionari-lateral|germinal}}
{{Viccionari-lateral|germinal}}

ç

ç+

s

afdasŕ

se

sa

s

ñf

ñs

sa

a

sa

sfñ

sad

sañ

sasa

s

afñ

sañsafñsa

as

ñsa

asdfñ

asñas

sañ

sd

sa

dsañfsa


sañf

asñ

asñsa

ñs

a

ña

fañ

asñf

sañs

çad


sdlñ

galg

s+ol+fg

l+sñlasdg

+dsf

dfa

fd

fdldflghd

dh

dflofdslf

+gñfxdçñu

s

ls

df

+df

sdf

f

df

fd

fd

fd

fd

fd

fd

fd

sfd

ss

dd

fd

vds

df

fd

fd

df

d

dfs

dfs

df

df

df

df

fd

df

fd

fd

df

df

fdfds

df

dfs

d

df

fd

fd

fd

df

fd

fd

hñg



ppo

oo

o

o

o

o

o

o

o

o

o

o

op


[[Categoria:Pel·lícules de Bèlgica]]
[[Categoria:Pel·lícules de Bèlgica]]

Revisió del 14:18, 16 des 2016

Infotaula de pel·lículaGerminal

Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
DireccióClaude Berri
Protagonistes
ProduccióClaude Berri
Bodo Scriba
Pierre Grunstein
Dissenyador de produccióHoang Thanh At Modifica el valor a Wikidata
GuióClaude Berri
Arlette Langmann
Basat en la novel·la d'Émile Zola
MúsicaJean-Louis Roques
Dissenyador de soPierre Gamet Modifica el valor a Wikidata
FotografiaYves Angelo
MuntatgeHervé de Luze
VestuariVillard Bernadette, Gautrelet Sylvie i Vivaise Carolina
MaquillatgeMartí cristiana i Hoang Thanh A
DistribuïdorPathé Distribution Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenBèlgica
França
Italia
Estrena1993
Durada160 min
Idioma originalfrancès
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Basat enGerminal Modifica el valor a Wikidata
GènereDrama històric
Lloc de la narracióFrança Modifica el valor a Wikidata
Premis i nominacions
Nominacions
Premis

IMDB: tt0107002 Filmaffinity: 131044 Allocine: 30245 Rottentomatoes: m/germinal Letterboxd: germinal Allmovie: v131114 TCM: 76140 TV.com: movies/germinal TMDB.org: 51980 Modifica el valor a Wikidata

Germinal és una pel·lícula francobelga, presa de la novel homònima d'Émile Zola, dirigida per Claude Berri, llançada el 1993.

Argument

La història té lloc a la ciutat minera al nord de Voreux, França, a finals del segle XIX. Etienne Lantier (Renaud), un maquinista a l'atur, arriba a la ciutat i troba un lloc per quedar-se amb la família de Maheu (Gérard Depardieu). Ell s'enamora de la filla gran de Maheu, Catherine (Judith Henry). A la mina de carbó de Voreux troba un lloc de treball. Però aviat es troba en les condicions inhumanes de feina tan indignants que proposa als miners a dur a terme una revolta contra la burgesia que té el poder per augmentar el salari i la motivació.

La vaga, que proposa Étienne, porta tota la indústria del carbó de la regió en problemes, i disminueixen les condicions de vida de les famílies treballadores. Els burgesos, com els treballadors no van a treballar, contracten a miners belgues i es despreocupen dels miners francesos. Els treballadors estan indignats i decideixen anar tots junts contra els militars que vigilen les mines. Podem observar una escena que fa referència al famós quadre El Quart Estat de Giuseppe Pellizza da Volpedo. Hi ha un tiroteig en el qual diversos insurgents, entre ells Maheu i el seu petit fill moren. Per la fam i la desesperació, els vaguistes finalment tornen al seu treball i se'ls paga menys ara.

Souvarine (Laurent Terzieff) l'anarquista, saboteja la mina i la inunda, la qual cosa resulta en un col·lapse. Etienne se salva, però Catherine i el seu ex nuvi, Chaval (Jean-Roger Milo), moren a l'interior. Finalment podem veure Maheude (Miou-Miou) que torna a la feina a les mines, l'única dona forta que no s'ha detingut davant res i ha mostrat ser una gran lluitadora. Etienne se'n va a la recerca d'esperança per al marxisme a un altre lloc.

Personatges

  • Etienne Lantier, interpretat per Renaud, és un obrer que va a la mina en busca de treball, la situació en què es veu envoltat provoca que junt amb Toussiant liderin una vaga. Abans d'això organitza un dipòsit de diners, per poder disposar-ne. La seva ideologia es Marxista, està a favor de la Internacional i parla sobre ella diverses vegades. És un home que no es deixarà esclavitzar i acabarà anant-se de Voreaux.
  • Toussiant Maheu, interpretat per Gerard Depardieu, és el pare de família dels Maheu, porta una vida medianament normal treballant a la mina, és un treballador exemplar. Però després de conèixer a Lantier es deixa emportar pels seus pensaments migrevolucionaris, que el portaran a liderar la vaga i a deixar la vida en aquesta defensa del proletariat.
  • La Maheude, interpretada per Miou-Miou, és la dona de Toussiant, s'ocupa de la seva família, però no treballa a la mina. A causa de la rebaixa del preu per vagoneta, defensa la vaga fins al final. És una dona d'un caràcter molt fort. Després de perdre una part de la seva família, acaba treballant a la mina, per poder viure.
  • Catherine, interpretada per Judith Henry, és una noia de caràcter dèbil que es veu sempre lligada a un home que la maltracta tant físicament com psicològicament, acaba arrossegant-se rere ell a treballar i la seva família la repudia. A l'atemptat de la mina mor.
  • Chaval, interpretat per Jean-Roger Milo, és l'home de la Catherine, és dominador i fals. En principi vol ajudar al moviment dels miners, però li poden els diners i no convoca cap vaga a la seva mina. Sempre creu que té raó. Acaba mort a l'atemptat de la mina.
  • Rasseneur, interpretat per Jean-Pierre Bisson, és l'home de l'hostal que ràpidament estableix una amistat amb Lantier i està a favor de fer una vaga immediata sigui com sigui.
  • Souverine, interpretat per Laurent Terzieff, apareix principalment a la taberna, sempre sol i llegint el diari. És un dels pocs que sap llegir, escolta les conversacions Marxistes que tenen els obrer i sempre s'involucra criticant el Marxisme. Defensa un sistema sense caps, ni obrers ni burgesos, un estat igualitari i prefereix la destrucció del planeta a la pujada del poder dels obrer, ja que creu que tornaran a oblidar-se dels menys privilegiats i només buscaran el seu bé comú. Souverine és un anarquista violent i provoca un atemptat a la mina mitjançant un sabotatge.
  • Hennebeau, interpretat per Dacqmine Jacques, és el director de la mina. Un burgès ric. S'oposa a les reivindicacions dels obrers, és egoista, i té la fe burgesa que ajuda als obrers deixant les cases, però no s'adona o no vol adonar-se que els diners de les cases li és retornat quan els obrers van a comprar a la botiga de la mina.

Premis

La pel·lícula va ser nominada el 1994 dotze vegades per al Premi César francès, però va ser capaç de proseguir en només dues categories: Millor fotografia i Millor vestuari. Les altres deu nominacions van ser en les categories: Millor pel·lícula, Millor director, Millor actriu (Miou-Miou), Millor actor de repartiment (Jean-Roger Milo), Millor actriu de repartiment (Judith Henry), Millor guió, Millor banda sonora, Millor so, art i Millor muntatge.

Vegeu també

Enllaços externs

ç

ç+

s

afdasŕ

se

sa

s

ñf

ñs

sa

a

sa

sfñ

sad

sañ

sasa

s

afñ

sañsafñsa

as

ñsa

asdfñ

asñas

sañ

sd

sa

dsañfsa

sañf

asñ

asñsa

ñs

a

ña

fañ

asñf

sañs

çad

sdlñ

galg

s+ol+fg

l+sñlasdg

+dsf

dfa

fd

fdldflghd

dh

dflofdslf

+gñfxdçñu

s

ls

df

+df

sdf

f

df

fd

fd

fd

fd

fd

fd

fd

sfd

ss

dd

fd

vds

df

fd

fd

df

d

dfs

dfs

df

df

df

df

fd

df

fd

fd

df

df

fdfds

df

dfs

d

df

fd

fd

fd

df

fd

fd

hñg

ppo

oo

o

o

o

o

o

o

o

o

o

o

op