Muhàmmad ibn Yússuf al-Warraq: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
{{Infotaula persona}} #QQ16
Cap resum de modificació
Línia 1: Línia 1:
{{Infotaula persona}}
{{Infotaula persona}}
'''Abu Abd Al· Muhàmmad ibn Iússuf al-Warrak al-Tarikhí''' (novembre 904-octubre 973) fou un geògraf andalusí originari de [[Guadalajara (Castella - la Manxa)|Guadalajara]] (podria haver nascut a [[Kairuan]] però en tot cas des de jove va viure a Guadalajara). Va compondre una obra d'«Itineraris i regnes» per al califa [[al-Hakam II]] (961-976) que es va dir ''K. Masalik Ifrikiya wa-mamalikiha''. La seva obra no s'ha conservat així com tampoc altres escrits seus d'història sobre els sobirans d'[[Ifriquiya]] i les seves guerres, i monografies sobre [[Tahart]], [[Orà]], [[Ténès]], [[Sigilmasa]], [[Nakur]], i [[al-Basra (Marroc)]]. Fou una de les fonts principals d'[[al-Bakri]].
'''Abu-Abd-Al·lah Muhàmmad ibn Yússuf al-Warraq at-Tarikhí''' ([[novembre]] de [[904]]-[[octubre]] de [[973]]) fou un [[geògraf]] [[Al-Àndalus|andalusí]] originari de [[Guadalajara (Castella - la Manxa)|Guadalajara]] (podria haver nascut a [[Kairuan]], però en tot cas des de jove va viure a Guadalajara).
Va compondre una obra d'itineraris i regnes per al [[califa]] [[al-Hàkam II]] (961-976) que es va titular ''Kitab massàlik Ifríqiya wa-mamàliki-ha''. La seva obra no s'ha conservat, així com tampoc altres escrits seus d'història sobre els sobirans d'[[Ifriquiya|Ifríqiya]] i les seves guerres, i monografies sobre [[Tahart]], [[Orà]], [[Ténès]], [[Sigilmasa]], [[Nakur]] o [[al-Basra (Marroc)|al-Basra]]. Fou una de les fonts principals d'[[Abu-Ubayd al-Bakrí|al-Bakrí]].


== Referències ==
== Referències ==
*[[Enciclopèdia de l'Islam]], XI, 166
*[[Enciclopèdia de l'Islam]], XI, 166.


{{ORDENA:Warraq}}
{{ORDENA:Muhammad Ibn Iussuf Al-Warrak}} <!--ORDENA generat per bot-->
[[Categoria:Geògrafs andalusins]]
[[Categoria:Geògrafs andalusins]]
[[Categoria:Historiadors andalusins]]
[[Categoria:Historiadors andalusins]]

Revisió del 10:35, 31 des 2016

Infotaula de personaMuhàmmad ibn Yússuf al-Warraq
Biografia
Naixement904 (Gregorià) Modifica el valor a Wikidata
Guadalajara Modifica el valor a Wikidata
Mort973 (Gregorià) (<974) Modifica el valor a Wikidata (68/69 anys)
Còrdova Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
ReligióIslam Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciógeògraf, historiador Modifica el valor a Wikidata

Abu-Abd-Al·lah Muhàmmad ibn Yússuf al-Warraq at-Tarikhí (novembre de 904-octubre de 973) fou un geògraf andalusí originari de Guadalajara (podria haver nascut a Kairuan, però en tot cas des de jove va viure a Guadalajara).

Va compondre una obra d'itineraris i regnes per al califa al-Hàkam II (961-976) que es va titular Kitab massàlik Ifríqiya wa-mamàliki-ha. La seva obra no s'ha conservat, així com tampoc altres escrits seus d'història sobre els sobirans d'Ifríqiya i les seves guerres, i monografies sobre Tahart, Orà, Ténès, Sigilmasa, Nakur o al-Basra. Fou una de les fonts principals d'al-Bakrí.

Referències