Usuària:Saugch/Matemàtiques intermedies: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Cap resum de modificació
Cap resum de modificació
Línia 1: Línia 1:
{{Proves d'usuari}}<!-- EDITEU A CONTINUACIÓ -->
{{Proves d'usuari}}<!-- EDITEU A CONTINUACIÓ -->

{{inacabat|data=gener de 2017}}
{{inacabat|data=gener de 2017}}
{{Mésfàcil|Determinant}}
{{Mésfàcil|Determinant}}
Línia 146: Línia 147:


{{eines de neteja}}
{{eines de neteja}}

Per posar enllaços en vermell (que no existeixen en català) però que sí que es poden trobar en un altre idioma. Exemple:
{{link-interwiki
|lang=en <!-- idioma on sí existeix l'article -->
|ca=William Bourne <!-- títol del futur article en cawiki -->
|lang_title=William Bourne (mathematician)}} <!-- títol de l'article existent en l'altre idioma;
si no s'informa aquest paràmetre, s'assumeix que
el títol és el mateix que el del futur article a cawiki -->


{{Benvinguda Universitària}}
{{Benvinguda Universitària}}

Revisió del 01:25, 22 gen 2017

Per a una introducció accessible al tema que cobreix aquest article, vegeu Determinant.

La Viquipèdia, en totes les seves versions, és cada cop més una eina important dels estudiants per tal de revisar o ampliar els coneixements adquirits a l’aula. El caràcter bilingüe de Catalunya fa que els estudiants puguin optar, de forma indistinta, per consultar els articles tant en català com en castellà, fent que la decisió recaigui en la qualitat més que en l’idioma. Per aquest motiu, i per tal de continuar potenciant el català com a llengua vehicular, creiem convenient intentar mantenir uns estàndards alts de qualitat, comparables als d’idiomes més universals, com el castellà o l’anglès. D’aquesta manera es pot aconseguir que la Viquipèdia no sols sigui una font de referència entre estudiants, sinó que també tingui el suport del professorat.

Descripció del Viquiprojecte

En concret, aquest Viquiprojecte, proposat des de la Secció de Ciències i Tecnologia, gira exclusivament entorn les matemàtiques, però es poden trobar altres iniciatives, del mateix Institut d’Estudis Catalans, que s’emmarquen en altres àmbits.

Per començar, s’ha optat per centrar-se en les matemàtiques de batxillerat, intentant abastar tots aquells coneixements impartits en aquesta etapa (segons el currículum acadèmic de la generalitat) i alguns dels conceptes previs més bàsics sobre els quals se sustenten, que correspondrien a continguts de l’ESO. També s’ha estès el projecte a alguns dels temes més comuns del primer curs d’estudis universitaris.

Objectius

L’objectiu d’aquest Viquiprojecte no és, en cap cas, refer completament tota la categoria de les matemàtiques de la Viquipèdia, sinó crear un grup de seguiment que mantingui i millori constantment els articles definits prèviament, que en un estudi preliminar s’han xifrat en uns 350.

Aquesta millora ha d’intentar, principalment, ser útil pels estudiants, centrant-se doncs en fer explicacions més clares i sense formalismes, renovar figures, afegir més exemples i incloure aquells continguts de batxillerat que faltin. D’altra banda, ha d’estar en consonància amb els principis de la Wikipedia i que coincideixen amb els interessos del professorat: que sigui una font solvent, amb el màxim de referències possibles i sense errors. 


-Articles de qualitat

Proposta de treball

Articles per categories

Lògica

Educació

Política

Organització actual

Eines bàsiques

Ajuda

Mentors

La Viquipèdia en català proposa un sistema de mentorització pels nouvinguts per tal d'ajudar-los en els seus primers passos pel que fa a coneixement de les polítiques, eines d'edició, etc. En l'article citat podeu contactar amb un d'ells per resoldre qualsevol dubte.

Per treure el màxim partit d'aquesta secció es recomana la lectura prèvia de l'article o articles:

  1. Sistema dinàmic
  2. Bifurcació
  3. Espai de fases



Per posar enllaços en vermell (que no existeixen en català) però que sí que es poden trobar en un altre idioma. Exemple: William Bourne(en)



[[Categoria:Viquiprojectes]]

[[Categoria:Matemàtiques]]

[[Categoria:Viquiprojectes de ciència]]