Hellboy (pel·lícula de 2004): diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Canvis menors, neteja, replaced: del FBI → de l'FBI AWB
m Desafinat ha mogut Hellboy a Hellboy (pel·lícula) sobre una redirecció: Hellboy és un personatge de còmic del qual se n'han fet adaptacions al cinema. la pàgina titulada "Hellboy" hauria de parlar del personatge en general i no de la pel...
(Cap diferència)

Revisió del 23:35, 23 gen 2017

Infotaula de pel·lículaHellboy
Modifica el valor a Wikidata
Fitxer:Hellboy poster.jpg
Fitxa
DireccióGuillermo del Toro
Protagonistes
ProduccióLawrence Gordon,Lloyd Levin,Mike Richardson
GuióCòmic:
Mike Mignola
John Byrne
Guió:
Guillermo del Toro
Peter Briggs
MúsicaMarco Beltrami
FotografiaGuillermo Navarro
MuntatgePeter Amundson Modifica el valor a Wikidata
ProductoraSony Pictures, Revolution Studios, Lawrence Gordon Productions, Dark Horse Entertainment i Columbia Pictures Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorColumbia Pictures
Dades i xifres
País d'origenEstats Units
Estrena2 d'abril del 2004
Durada112 Minuts
Idioma originalAnglès
RodatgeTxèquia i Praga Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Pressupost$66.000.000
Recaptació$99.318.987[
Descripció
Basat enHellboy Modifica el valor a Wikidata
GènereAcció, Fantasia
Qualificació MPAAPG-13 Modifica el valor a Wikidata
Temadimoni Modifica el valor a Wikidata
Lloc de la narracióNova York, Escòcia i Nova Jersey Modifica el valor a Wikidata
Època d'ambientació1944 Modifica el valor a Wikidata

Lloc websonypictures.com… Modifica el valor a Wikidata
IMDB: tt0167190 Filmaffinity: 362105 Allocine: 45279 Rottentomatoes: m/hellboy Letterboxd: hellboy Mojo: hellboy Allmovie: v287448 Metacritic: movie/hellboy TV.com: movies/hellboy AFI: 63098 TMDB.org: 1487
Facebook: HellboyFilm Modifica el valor a Wikidata

Sèrie: Hellboy Modifica el valor a Wikidata
← cap valor Modifica el valor a Wikidata

Hellboy és una pel·lícula de gènere sobrenatural nord-americana, dirigida pel mexicà Guillermo del Toro i protagonitzada per Ron Perlman, Selma Blair i John Hurt. La pel·lícula està basada en el còmic d'Hellboy: Hellboy: la llavor de la destrucció (Hellboy: Seed of Destruction, 1994) de Mike Mignola (dibuix) i John Byrne (guió), publicat per l'editorial Dark Horse Comics.

Durant la Segona Guerra Mundial, Hellboy (Rom Perlman) va ser creat per Grigori Rasputín (Karel Roden) per fer el mal. Contra tot pronòstic, els aliats el van rescatar i ara, al costat d'un grup format per la pirokinética Liz Sherman (Selma Blair) i el telépata Abe Sapien (Doug Jones), es dedica a protegir la humanitat mentre forma una línia de defensa en contra del seu creador.

Llançada el 2004, va guanyar $60 milions de dòlars en Estats Units i $100 milions de dòlars a tot el món. Existeix una continuació, Hellboy 2: L'exèrcit daurat, que es va estrenar l'11 de juliol del 2008 en els Estats Units,Canadà i Mèxic, i posteriorment en la resta del món.

Argument

El 1944, ajudat per l'exèrcit nazi i el departament científic que investiga l'ocult, el místic rus Grigori Rasputín després de trigar cinc anys a construir una màquina amb un dispositiu gegant per a ser un portal entre diferents dimensions en una illa als afores de la costa d'Escòcia, pensa usar-lo per portar destrucció sobre la Terra, despertant als Ogdru Jahad (Els Set Déus del Caos), entitats monstruoses que van ser empresonades al principi dels temps i que estan adormides des de temps immemorials. Les habilitats màgiques de Rasputin no poden sostenir el poder que el portal exigeix per a romandre obert i per això fa servir el dispositiu per a amplificar i reforçar les seves habilitats. Com el seu temps per obrir el portal s'acosta, ell torna la seva atenció a la seva servent Ilsa von Raupstein, un membre de l'exèrcit nazi, i allarga la seva vida, joventut i bellesa juntament amb el desig per servir-lo únicament. També treballa com el seu assassí extremadament silenciós Karl Ruprecht Kroenen, qui aparentment no pot morir. Kroenen ha estat condecorat per Adolf Hitler pel seu treball com el màxim assassí nazi, i porta l'escut de la Societat Thule, la divisió de recerca nazi de l'ocult, i (com lacai de Rasputin) ha estat ajudant en la construcció del portal.

No obstant això, els Estats Units ha enviat les seves pròpies forces, juntament amb un jove doctor, el professor Trevor Bruttenholm, qui està ben preparat pel que fa a la màgia i bruixeria. Després de desplegar a l'illa, ells veuen en silenci com Rasputín activa el portal i anuncia que "això que ell està a punt de fer, mai no podrà desfer-se". Després d'establir el portal que portarà als Ogdru Jahad, Rasputín és vulnerable perquè ell no pot trencar l'enllaç simplement. A hores d'ara, comença la lluita entre els nazis i els soldats americans. Enmig de la batalla, Bruttenholm pretén llançar una granada de mà al portal, intentant salvar el seu amo, Kroenen el persegueix i és travessat per un tros de metall després que la granada detona. Amb el dispositiu danyat, la força de vida de Rasputin és arrossegada a través del portal i ell desapareix a través de l'altre costat, aparentment ha mort.

Encara que està lleugerament ferit, Bruttenholm demana que els soldats mantinguin una guàrdia al voltant de l'àrea per si alguna cosa va poder passar pel portal amb èxit durant el temps Rasputin ho va sostenir per obrir-lo. Les sospites del doctor són comprovades quan ell i un fotògraf / soldat descobreixen una criatura de color vermell lluminosa amb el braç dret aparentment fet de pedra que es mou dins de la cripta que ells estaven investigant (es va revelar que ell era ell dimoni Anachnu Korime Veu ish Tachameem Oomo-odeem). Salvant la criatura de morir per trets dels altres soldats, Bruttenholm l'atreu als seus braços amb una barra de dolç i descobreix que és un dimoni nadó nounat. Després, aquell matí, els soldats prenen a la criatura com la seva mascota oficial i l'anomenen Hellboy.

Seixanta anys després, un jove agent de l'FBI anomenat John Myers és enviat de Quantico, Virginia a un edifici a Newark, Nova Jersey què s'identifica com els Serveis de Direcció de neteja de Deixalles Irritants. Aquest edifici realment és la localització física per l'Oficina de Recerca i Defensa del Paranormal que és investigat pel Professor Bruttenholm.

I Hellboy s'inicia a treballar per al FBI Americà en un projecte secret, que encara que hi ha algunes especulacions que Hellboy és una llegenda, la humanitat no ha de saber de la seva existència. Tot i tenir 60 anys, en el seu cos i ment, Hellboy és un jove de 20 anys, per tant és una mica rebel i fica en alguns problemes al Sistema de Defensa i al seu pare adoptiu el Professor Bruttenholm.

Personatges

Personatge Actor
Hellboy Ron Perlman
Liz Sherman Selma Blair
Trevor Bruttenholm John Hurt
Abe Sapien Doug Jones
John Myers Rupert Evans
Grigori Rasputín Karel Roden
Tom Manning Jeffrey Tambor
Sammael Brian Steele
Karl Ruprecht Kroenen
Ilsa Haupstein Biddy Hodson
Agente Clay Corey Johnson
Trevor Bruttenholm(joven) Kevin Trainor

Saga

Vegeu també

Enllaços externs