Placa eurasiàtica: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Traducció bàsicament de la wiqui espanyola i imatges de la francesa
 
mCap resum de modificació
Línia 1: Línia 1:
La placa euroasiàtica és una [[placa tectònica]] continental que inclou tota [[Euràsia]], amb l'excepció del subcontinent indi, la [[Península Aràbica]], i la part de [[Sibèria]] a l'est de la Serralada [[Verkhoyansk]]. També inclou la part oriental del nord de l'[[Oceà Atlàntic]], fins i tot la dorsal meso-atlàntica. La seva extensió és d'uns 67.800.000 km<sup>2</sup>. Les plaques amb les que limita són:
La placa euroasiàtica és una [[placa tectònica]] continental que inclou tota [[Euràsia]], amb l'excepció del subcontinent indi, la [[Península Aràbiga]], i la part de [[Sibèria]] a l'est de la Serralada [[Verkhoyansk]]. També inclou la part oriental del nord de l'[[Oceà Atlàntic]], fins i tot la dorsal meso-atlàntica. La seva extensió és d'uns 67.800.000 km<sup>2</sup>. Les plaques amb les que limita són:
* Al nord, amb la [[placa nord-americana]].
* Al nord, amb la [[placa nord-americana]].
* Al sud, amb la [[placa africana]], la [[placa aràbiga]], la [[placa indo-australiana]].
* Al sud, amb la [[placa africana]], la [[placa aràbiga]], la [[placa indo-australiana]].

Revisió del 22:21, 14 gen 2008

La placa euroasiàtica és una placa tectònica continental que inclou tota Euràsia, amb l'excepció del subcontinent indi, la Península Aràbiga, i la part de Sibèria a l'est de la Serralada Verkhoyansk. També inclou la part oriental del nord de l'Oceà Atlàntic, fins i tot la dorsal meso-atlàntica. La seva extensió és d'uns 67.800.000 km2. Les plaques amb les que limita són:

Mapa de la placa euroasiàtica

Vegeu també