Alexandre (fill d'Herodes): diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Cap resum de modificació
Confusio amb Sivs-Sebaste
Línia 7: Línia 7:
El [[8 aC]] els dos germans foren acusats altre cop de complot i aquesta vegada la reconciliació fou cosa del rei [[Arquelau de Capadòcia]], sogre d'Alexandre, que s'havia casat amb la seva filla.
El [[8 aC]] els dos germans foren acusats altre cop de complot i aquesta vegada la reconciliació fou cosa del rei [[Arquelau de Capadòcia]], sogre d'Alexandre, que s'havia casat amb la seva filla.


Finalment el [[6 aC]] una tercera acusació, ordida per [[Euricles (aventurer)|Euricles]], un aventurer lacedemoni, va triomfar. August va donar permís a Herodes per prendre mesures i el rei els va portar a [[Beirut]] on foren jutjats i condemnats, i foren posats a la forca a [[Samària|Sebaste]].
Finalment el [[6 aC]] una tercera acusació, ordida per [[Euricles (aventurer)|Euricles]], un aventurer lacedemoni, va triomfar. August va donar permís a Herodes per prendre mesures i el rei els va portar a [[Beirut]] on foren jutjats i condemnats, i foren posats a la forca a [[Samària]].


{{Viccionari-lateral|Alexandre}}
{{Viccionari-lateral|Alexandre}}

Revisió del 15:08, 12 feb 2017

Infotaula de personaAlexandre

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement35 aC Modifica el valor a Wikidata
Mort7 aC Modifica el valor a Wikidata (27/28 anys)
Samaria Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióaristòcrata Modifica el valor a Wikidata
Família
FamíliaHerodians Modifica el valor a Wikidata
CònjugeGlafira Modifica el valor a Wikidata
FillsAlexandre (net d'Herodes el Gran), Tigranes V d'Armènia Modifica el valor a Wikidata
ParesHerodes el gran i Mariamne I
GermansAristobul IV de Judea, Salampsio, Herodes Antipas, Arquelau de Judea, Herodes Filip I, Antípatre, Filip el Tetrarca i Salomé Modifica el valor a Wikidata

Alexandre fou un dels fills d'Herodes el gran i de Mariamne I. Junt amb el seu germà Aristòbul fou enviat a Roma i en tornar a Judea el seu germà Antípater va instigar les sospites del pare contra els dos fills. Unes indiscrecions d'Aristòbul i Alexandre a l'enterrament de la seva mare els van fer encara més sospitosos i Herodes els va denunciar a August (a Aquileia any 11 aC) però l'emperador els va poder reconciliar.

El 8 aC els dos germans foren acusats altre cop de complot i aquesta vegada la reconciliació fou cosa del rei Arquelau de Capadòcia, sogre d'Alexandre, que s'havia casat amb la seva filla.

Finalment el 6 aC una tercera acusació, ordida per Euricles, un aventurer lacedemoni, va triomfar. August va donar permís a Herodes per prendre mesures i el rei els va portar a Beirut on foren jutjats i condemnats, i foren posats a la forca a Samària.