Kérem Xalom: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m bot: - fundat a l'any + fundat l'any
mCap resum de modificació
Línia 1: Línia 1:
'''Kerem Shalom''' ([[hebreu]]: כרם שלום, en [[català]]: Vinya de la Pau) és un [[Quibuts]] del Consell Regional Eshkol i un pas fronterer prop de la frontera d'Israel amb [[Egipte]] i amb la [[Franja de Gaza]].
'''Kérem Xalom''' ([[hebreu]]: כרם שלום, en [[català]]: Vinya de la Pau) és un [[Quibuts]] del Consell Regional [[Eixkol]] i un pas fronterer prop de la frontera d'Israel amb [[Egipte]] i amb la [[Franja de Gaza]].


== Quibuts ==
== Quibuts ==
El [[Quibuts]] va ser fundat l'any [[1966]] pels membres de [[Hashomer Hatzair]]. El seu nom inclou la paraula [[Xalom|shalom]] ja que els seus membres creuen que aquest indret es important per l'establiment de la [[pau]] i per posar fi al [[Conflicte araboisraelià]].
El [[Quibuts]] va ser fundat l'any [[1966]] pels membres de [[ha-Xomer ha-Tsaïr]]. El seu nom inclou la paraula [[xalom]] ja que els seus membres creuen que aquest indret es important per l'establiment de la [[pau]] i per posar fi al [[Conflicte araboisraelià]].


== Pas fronterer ==
== Pas fronterer ==
Des del [[20 de març]] de [[2006]], el pas fronterer de Kerem Shalom s'ha utilitzat per portar materials i queviures des d'[[Egipte]] fins a la [[Franja de Gaza]]. Els camions que arriben des d'[[Egipte]] es descarreguen a Kerem Shalom, i posteriorment son portats a la [[Franja de Gaza]]. El temps necessari per al trasllat és d'uns 45 minuts, això permet que entre 15 i 50 camions circulin diàriament per aquest indret.
Des del [[20 de març]] de [[2006]], el pas fronterer de Kérem Xalom s'ha utilitzat per portar materials i queviures des d'[[Egipte]] fins a la [[Franja de Gaza]]. Els camions que arriben des d'[[Egipte]] es descarreguen a Kérem Xalom, i posteriorment son portats a la [[Franja de Gaza]]. El temps necessari per al trasllat és d'uns 45 minuts, això permet que entre 15 i 50 camions circulin diàriament per aquest indret.
El pas fronterer de Kerem Shalom és administrat per l'[[Autoritat Aeroportuària Israeliana]].<ref>[http://fr.jpost.com/servlet/Satellite?cid=1200308084927&pagename=JPost/JPArticle/ShowFull Kassam materials caught at border] Jerusalem Post, 14 January 2008</ref> Els observadors europeus de la [[Unió Europea]], fan servir el pas fronterer de Kerem Shalom per viatjar fins a [[Rafah]].
El pas fronterer de Kérem Xalom és administrat per l'[[Autoritat Aeroportuària Israeliana]].<ref>[http://fr.jpost.com/servlet/Satellite?cid=1200308084927&pagename=JPost/JPArticle/ShowFull Kassam materials caught at border] Jerusalem Post, 14 January 2008</ref> Els observadors europeus de la [[Unió Europea]], fan servir el pas fronterer de Kérem Xalom per viatjar fins a [[Rafah]].


=== Atac i segrest d'un soldat ===
=== Atac i segrest d'un soldat ===
El [[25 de juny]] de l'any [[2006]] el [[caporal]] [[Gilad Shalit]] va ser segrestat per militants [[Palestina|palestins]] de [[Hamàs]] prop de Kerem Shalom després aquests creuessin la frontera des de la [[Franja de Gaza]] cap a [[Israel]] a través d'un túnel. Dos soldats de les [[Forces de Defensa d'Israel]] van ser assassinats i tres més van resultar ferits, a més de Shalit. En resposta i amb la missió de rescatar a Shalit, les [[Forces de Defensa d'Israel|FDI]] van entrar a la [[Franja de Gaza]] per realitzar l'[[Estiu|Operació Pluja d'Estiu]].
El [[25 de juny]] de l'any [[2006]] el [[caporal]] [[Gilad Shalit]] va ser segrestat per militants [[Palestina|palestins]] de [[Hamàs]] prop de Kérem Xalom després aquests creuessin la frontera des de la [[Franja de Gaza]] cap a [[Israel]] a través d'un túnel. Dos soldats de les [[Forces de Defensa d'Israel]] van ser assassinats i tres més van resultar ferits, a més de Shalit. En resposta i amb la missió de rescatar a Shalit, les [[Forces de Defensa d'Israel|FDI]] van entrar a la [[Franja de Gaza]] per realitzar l'[[Estiu|Operació Pluja d'Estiu]].
2006<ref>[http://web.archive.org/web/http://edition.cnn.com/2006/WORLD/meast/06/28/israel.soldier/index.html Settler's body believed found] CNN, 29 June 2006</ref>
2006<ref>[http://web.archive.org/web/http://edition.cnn.com/2006/WORLD/meast/06/28/israel.soldier/index.html Settler's body believed found] CNN, 29 June 2006</ref>



Revisió del 00:52, 17 feb 2017

Kérem Xalom (hebreu: כרם שלום, en català: Vinya de la Pau) és un Quibuts del Consell Regional Eixkol i un pas fronterer prop de la frontera d'Israel amb Egipte i amb la Franja de Gaza.

Quibuts

El Quibuts va ser fundat l'any 1966 pels membres de ha-Xomer ha-Tsaïr. El seu nom inclou la paraula xalom ja que els seus membres creuen que aquest indret es important per l'establiment de la pau i per posar fi al Conflicte araboisraelià.

Pas fronterer

Des del 20 de març de 2006, el pas fronterer de Kérem Xalom s'ha utilitzat per portar materials i queviures des d'Egipte fins a la Franja de Gaza. Els camions que arriben des d'Egipte es descarreguen a Kérem Xalom, i posteriorment son portats a la Franja de Gaza. El temps necessari per al trasllat és d'uns 45 minuts, això permet que entre 15 i 50 camions circulin diàriament per aquest indret. El pas fronterer de Kérem Xalom és administrat per l'Autoritat Aeroportuària Israeliana.[1] Els observadors europeus de la Unió Europea, fan servir el pas fronterer de Kérem Xalom per viatjar fins a Rafah.

Atac i segrest d'un soldat

El 25 de juny de l'any 2006 el caporal Gilad Shalit va ser segrestat per militants palestins de Hamàs prop de Kérem Xalom després aquests creuessin la frontera des de la Franja de Gaza cap a Israel a través d'un túnel. Dos soldats de les Forces de Defensa d'Israel van ser assassinats i tres més van resultar ferits, a més de Shalit. En resposta i amb la missió de rescatar a Shalit, les FDI van entrar a la Franja de Gaza per realitzar l'Operació Pluja d'Estiu. 2006[2]

Referències

  1. Kassam materials caught at border Jerusalem Post, 14 January 2008
  2. Settler's body believed found CNN, 29 June 2006

Enllaços externs